Ha most focira számítasz, csalódni fogsz, ám, ha igazán szereted a Fradit, akkor ez tényleg jó hír lesz neked: több válogatott játékos után egy norvég erőnléti edzőt sikerült leigazolnia a női kézicsapatnak. Tord Ellingsen az egykori remek (szak)ember, Karl Erik Böhn segítője volt.

Ahogy korábban már megírtuk, komolyabb vérfrissítésen esett át a magyar bajnoki címet szerző, a BL négyes döntőjébe vágyó Fradi, Tomori távozott, érkezett viszont három másik válogatott játékos, valamint Zácsik Szandra is visszatér. A legnagyobb húzásra azonban a nyár közepéig kellett várni: Tord Ellingsen erőnléti tanácsadóként segíti Elek Gábort.

A szakember a közel másfél éve leukémiában elhunyt KEB-bel dolgozott együtt, és Győrben, majd a női válogatottnál is rövid idő alatt komoly eredményeket ért el. Maga Elek Gábor ötlete volt, hogy norvég irányt vegyen az erőnléti felkészülés, mert ezen a téren továbbra is lemaradásban van a magyar kézilabda.

Ellingsen havonta néhány napot fog Pesten tölteni, hathetes periódusokra fog edzésterveket készíteni. A norvég módszer lényege:

  • A legfontosabb különbség az edzések gyakoriságában és intenzitásában van.
  • Egy adott periódusban kevesebb lesz a kemény edzés.
  • A hangsúly a minőségen van a mennyiséggel szemben.
  • Mindig megfelelő időt kell hagyni a regenerációra.

Ellingsen szerint Magyarországon nagyon sok a tehetséges játékos, de fizikai téren még van fejlődési lehetőség. A Fradi most ezzel próbálkozik, hogy végképp utolérje a közvetlen elitet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában