Gyakorlatilag már csak a hivatalos bejelentés hiányzott Anthony Joshua és Tyson Fury nehézsúlyú címegyesítő meccséhez, a felek állítólag mindenben megállapodtak, most viszont már minimális esély van arra, hogy a két angol nyáron egymás ellen bokszoljon.

A hét elején a WBC korábbi világbajnoka, az amerikai Deontay Wilder egy bírósági döntés keretein belül kiharcolta, hogy Tyson Fury ellen bokszolhasson harmadik alkalommal. A döntés értelmében Furynak – a korábbi szerződés alapján – szeptember 15-ig ki kell állnia Wilder ellen, ellenkező esetben kártérítést kell fizetnie Fury csapatának.

Ez utóbbi nem fog megtörténni, Fury promótere,

Bob Arum azt nyilatkozta, hogy jön Fury és Wilder harmadik meccse, elvileg július 24-én.

A két bokszoló kétszer találkozott korábban, az első meccsen döntetlen lett a végeredmény, a másodikon Tyson Fury kiütötte Wildert, és megszerezte a WBC világbajnoki övét.

A Fury–Wilder trilógia azt jelenti, hogy Anthony Joshuának nem lesz lehetősége várni Furyra, ha nem jön össze a címegyesítő meccs, akkor Joshuának a WBO kötelező kihívójával, Olekszandr Uszikkal kell megmérkőznie a következő alkalommal.

Vagyis most is az történhet, ami a profi boksz egyik legnagyobb gondja, a különböző szervezetek, szerződések és promóterek összekavarodása, a nem egyező érdekek miatt jobb esetben is csúszik, de az is lehet, hogy elmarad a nehézsúlyú címegyesítő meccs Fury és Joshua között.

Fury tervei:

(via; via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Tűpontos repülő térdrúgás után jött 2024 leglátványosabb KO-ja

Leesett az állunk Haaland kihagyott helyzetétől

További cikkeink a témában