Impotencia, dilettantizmus és korrupció jellemzi Josep Maria Bartomeu regnálását, és aztán még jött a Messi-ügy is, így betelt a sangriás ibrik, aláírást gyűjtöttek a bizalmatlansági indítványhoz.

Bartomeu már egyébként is előbbre hozta az elnökválasztást márciusra, ezzel nyugtatva a kedélyeket, amiket végképp felkorbácsolt Lionel Messi mehetnékje, de az ellenfelei szerint minden nap számít. Minden egyes nappal lentebb süllyed ez a patinás klub, így az ún. sociók összefogva aláírást gyűjtöttek, hogy felállíthassák Bartomeut.

Minimális 16 520 aláírás szükséges ahhoz, hogy ki lehessen írni egy választást, ami össze is jött, a legfrissebb adatok szerint 19 ezernél is több szignót fognak ma 18 órakor leadni a Barcelona székházában.

A katalán Sport arról is ír, hogy az indítvány kezdeményezői a bevett gyakorlat szerint most is több aláírást gyűjtenek a megadott minimumnál, mert, mint minden ilyen gyűjtésnél, előfordul, hogy ezek egy része érvénytelen.

A 19 000 viszont elég lesz, ami azt jelenti, hogy a klub szavazást ír ki, amelyen dönthetnek arról, hogy távozzon-e Bartomeu,

aki 2014 óta irányítja a katalán klubotA voksolás dátumát legkésőbb húsz napon belül bejelenthetik – és ha ott a szavazatok kétharmada az elnök távozása mellett szól, akkor el kell távolítani a pozíciójából Bartomeut, és új elnökválasztást kell kiírni.

Újabb amatőrizmus a Barcánál: az új edző nem ülhet le a kispadra a bajnoki nyitányon

Hiába Ronald Koeman a Barcelona edzője, jelen állás szerint nem lehet ott a csapat első bajnokiján.

A Barcelona épp elpocsékolja Messi utolsó éveit

Persze ez nem újdonság, de most ismét hozott egy olyan bicskanyitogató döntést a Barcelona vezetősége, amely ezt támasztja alá.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ki a legnagyobb? Michael Jordan vagy LeBron James?
További cikkeink a témában