Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Dolphins utolsó másodpercben fordított a Patriots ellen, ami önmagában nagy hír, de ez semmi ahhoz képest, hogy hogyan.

Az AFC East csoportban az élen álló New England Miamiban játszott, nagy rangadónak számít, noha vélhetően nem befolyásolja idén sem a csoport végeredményét. A végig szoros meccsen egyébként a Pats 7 másodperccel a vége előtt ötpontos előnyben volt, a Miami pedig a saját 30 yardján járt, ami ugye általában győzelmet jelent. Kivéve a Green Bay ellen, Aaron Rodgers bármikor odavág egy Hail Maryt.

Erre készült a Patriots is, Bill Belichick mester beküldte a hatalmas termetű tight endjét, Rob Gronkowski safetynek, hogy majd jól lekapja az előredobott labdát, ám ennek súlyos következményei lettek: az ebben az évezredben öt bajnoki gyűrűt nyerő Pats az évezred legkínosabb vereségét szenvedte.

A Miami irányítója, Ryan Tannehill nem dobta meg a 70 yardot, inkább egy biztonsági 14 yardot vállalt, majd elkezdődött a rögbizés. (A szabályok szerint egyetlen előre passz mellett akárhányszor lehet oldalra, vagy hátrafelé tenni a labdát.) De ennek az esetek 99%-ban nincs eredménye. Na ez az az 1% volt.

NFL on Twitter

IT'S A MIAMI MIRACLE! 😱😱😱 #FinsUp #NEvsMIA https://t.co/qvzsiI9a5g

A Dolphins futója, Kenyan Drake TD-ig futott, a hatalmas termetű Gronkowski utolsó védőként megmutatta, mennyire lomha. És még meg is botlott, amikor fordulni akart. A Dolphins ezzel egy 69 yardos győztes TD-t hozott össze, ami a leghosszabb játék volt az NFL történetében, amikor már nem volt egyetlen egy másodperc sem az órán.

Már neve is van: Miami Miracle.

Miami Dolphins–New England Patriots 33–34

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.