Samuel Eto'o öt évet játszott az Barcelonában, tíz éve adták el Internek. Most a beIN SPORTS-nak nyilatkozott az akkori érzéseiről, Guardioláról. Ilyen erős mondatok hagyták el a száját: "Én fogok neki megnyerni mindent, nem pedig Messi."

Pep Guardiolának meggyűlt a baja a csatárokkal, hozott is néhány igen rossz döntést. Talán ott kezdődött, hogy Eto'ót el akarta passzolni, aztán ott folytatódott, hogy Ibrahimovicra cserélte. Eto’o és Guardiola sem könnyű ember, közöttük híresen nem volt jó a viszony, ahogy aztán Ibrával sem jött ki az egyébként roppant sikeres edző.

A kameruni csatár most nagyon erős gondolatokat osztott meg, elég csúnyán visszaköpködött. Ilyen erősen indította a kapcsolatukat:

Rengeteget tettem ezért a klubért, de nála kevés lehetőséget kaptam. De még így sem volt szerencséje, a Chivas ellen például húsz percet adott, én meg szereztem három gólt.

Ilyeneket pedig Ibra is többször mondott Guardiolával kapcsolatban,:

Persze Guardiola szemtől-szemben sosem volt ilyen merész, most én sem akarok vele beszélni, mert nem kért tőlem soha bocsánatot. Meg akarta nekem magyarázni, hogyan kell játszanom, hogy hogyan mozogjak. Én meg feltettem a kérdést, hogy biztosan normális-e.

Ha csak azt nézzük, hogy mi történik a pályán, akkor zseniális edző. A kommunikáció terén azonban gondjai vannak, sosem indokolja meg a kimaradóknak, hogy miért kerülnek a padra, amit nem könnyű feldolgozni, amikor jól dolgozol az edzéseken, és keményen odateszed magad.
Főleg, hogy eközben a médiában azt nyilatkozza, milyen jó játékos vagy.

Aztán elkezdett túlzásokba esni Eto'o, noha tény, hogy a 199 Barca-meccsén 130 gólt szerzett, elképesztően termelt. Nyilván nem a teljesítménye miatt akart megválni tőle Guardiola.

Akkoriban ez volt a helyzet, hiszen Messi csak később jött. Megkérdezheted Xavit, Iniestát és a többieket is – ez volt az én korszakom.”

Dani Alves máshogy élte meg a Guardiola-korszakot:

(Forrás: La Vanguardia, Blaugrana.hu; fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon