December 2-án, szombaton sorsolják ki, melyik csoportba kerül a magyar válogatott a 2024-es foci-Eb-n. Jegyhez ezúttal is sorsolás útján lehet majd hozzájutni. Összeszedtük a legfontosabb információkat.

A magyar válogatott zsinórban a harmadik Európa-bajnokságára jutott ki, ezúttal veretlenül. Magyarország a sorsolás előtt a második kalapba került, ami azt jelenti, hogy többek között Romániával, Ausztriával vagy Törökországgal semmiképp sem találkozhat a csoportkörben.

A 2024-es Európa-bajnokság kalapbeosztásai

1. kalap: Németország, Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Anglia

2. kalap: Magyarország, Törökország, Dánia, Albánia, Románia, Ausztria

3. kalap: Skócia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Hollandia, Horvátország

4. kalap: Szerbia, Olaszország, Svájc, a 3 pótselejtezőről kijutó válogatott

Az Eb-csoportok sorsolását december 2-án szombaton rendezik meg, ekkor derül ki, kikkel játszik Marco Rossi csapata a csoportkörben.

A 2024-es németországi Európa-bajnokságra sorsolás útján lehet jegyhez jutni, ezen a sorsoláson az UEFA hivatalos oldalán lehet részt venni. Korábban már volt egy kör, ami lezárult,

december 4-12. között jön a második lehetőség, amikor jegyhez juthatnak a szurkolók.

Azok számára, akik élőben szeretnék megnézni a magyar válogatottat a legfontosabb információ, hogy – ha korábban nem tették meg, – először regisztrálniuk kell az UEFA honlapján, a https://www.uefa.com/euro2024/ticketing oldalon. Ezt december 4-ig mindenképp meg kell tenni. Fontos az is, hogy a regisztráció után állítsák be, hogy a magyar válogatottnak szurkolnak.

A regisztráció és a jegyigénylés önmagában nem jelent jegyet az Eb-re. Az előző Európa-bajnoksághoz hasonlóan az UEFA ezúttal is sorsolásra bocsátja a jegyeket, és december 12. után derül ki, hogy kik a szerencsések, kik léphetnek elő jegytulajdonossá. Fontos információ, hogy valószínűleg sokkal nagyobb lesz a igény a jegyekre, mint a rendelkezésre bocsátott jegyek száma, így szerencsére is lesz szükség ahhoz, hogy valaki nyerjen a sorsoláson.

Egy személy négy jegyet igényelhet, 18 éven aluliak nem regisztrálhatnak, de felnőtt igényelhet kiskorú számára is jegyet.

Ez is érdekelhet:

Szoboszlai lett az Eb-selejtezők legjobb futballistája

Újabb elismerés a magyar válogatott csapatkapitányának.

A Goal erősorrendjében a magyar válogatott megelőzi az Eb-címvédőt és a vb-bronzérmest

A Goal aktuális erősorrendjében nagyon előkelő helyen áll a magyar futballválogatott.

(via MLSZ és UEFA; Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Stankovic elmondta, mi kell a Fradi továbbjutásához

Négy és fél év börtönre ítélték minden idők egyik legsikeresebb futballistáját

További cikkeink a témában