Érkeznek meg a csapatok Egyiptomba, a férfi kézilabda-vb helyszínére és ezzel egy időben a panaszok is elkezdtek ömleni. Tragikus a szervezők felkészületlensége a norvég és a dán delegáció szerint.

vg.no számolt be arról, hogy a norvég játékosok és vezetők kikerekedett szemekkel lesik, mi zajlik a világbajnokság buborékjában. A pandémia miatt elvileg egy elzárt közösséget kellene alkotniuk rendkívül szigorú intézkedések és fegyelem mellett, ehelyett káosz és nemtörödömség fogadta őket.

„Ez egy paródia. Eddig egy vicc, amivel találkoztam. Nem vagyok benne biztos, hogy beszélhetünk-e egyáltalán buborékról, amikor emberek maszk nélkül járkálnak ki és be a szállodába, és a csapatok együtt étkeznek. Semmit nem láttunk vissza azokból a szigorú intézkedésekből, amelyekre előzetesen ígéretet kaptunk. Csak remélhetjük, hogy senki nem kapja el a vírust”

– mesélte a norvég átlövő, Sander Sagosen, aki a világ jelenlegi legjobb játékosának számít.

A norvég csapatorvos azt is elárulta, hogy a hotelben az ő szintjükön alakították ki a tesztelő állomást, vagyis mindenki rajtuk keresztül járkál; ráadásul teljesen ismeretlenek maszk nélkül lófrálnak az emeletükön. Azt mondta, dolgoznak azon, hogy a csapatok külön étkezzenek, és mindenki figyeljen a távolságtartásra.

A korábbi kiváló kapus, Ole Erevik a Tv3 csatorna szakértőjeként vesz részt a vb-n, és többek között a dán és a svéd delegációval lakik közös hotelben. Ő is nyilatkozott, lesújtóan.

„Tragikomikus, amit láttunk. Egy ötcsillagos szállodában lakunk, de egyszerűen túl nagy a tömeg. Lépten nyomon megszegik a járványügyi előírásokat, amelyek azt hivatottak biztosítani, hogy a vírus ne üsse fel a fejét a buborékon belül.”

Erevik nehezen tudja elképzelni, ha minden így megy tovább, megússzák a három hetet fertőzés nélkül.

Morten Henriksen, a dán szövetség sportigazgatója is panaszkodott:

„Arról értesítettek minket, hogy a második tesztelésünk elmarad a második napon, és legközelebb a pénteki meccsünk után kell mintát adnunk. Ez azt jelenti, hogy három és fél nappal a megérkezésünk utáni első tesztet követően. Nem ebben állapodtunk meg.”

A dán, a svéd, a norvég, a német és az osztrák szövetség az IHF-hez fordult az előzetesen lefektetett tesztelési rend betartása miatt.

A neten keres játékosokat az USA, mert kijuttatták őket a férfi kézi-vb-re

Ha érzel magadban kellő ambíciót, pattints össze egy tizenöt perces bemutatkozó videót némi labdázgatással, hátha beválogatnak.

(via; Fotó: Sascha Klahn/picture alliance via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Az év bunyóját hozta össze a két nehézsúlyú hokis

Megvan, ki lehet a Real Madrid második nagy nyári igazolása

További cikkeink a témában