Orosz Pál a Fradi Ekl-menetelése után elmondta, hogy külföldön már ki tudják mondani a Ferencváros nevét és már nem a kis klubok között kezelik őket.

A Fradi kettős vereséggel búcsúzott a Olimpiakosz ellen a Konferencialiga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcában, mindkétszer 1–0-ra kapott ki a görögöktől. A magyar bajnok sorozatban másodszor élte meg a kupatavaszt a nemzetközi mezőnyben, tavaly az Európa-liga nyolcaddöntőjében ugyanígy kettős vereséggel, szerzett gól nélkül esett ki a Bayer Leverkusen ellen.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója ennek ellenére nagyon büszke arra, hogy a Ferencváros eljutott az Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszáig. A sportvezető az M1-en adott interjúban kiemelte: július óta 16 nemzetközi tétmérkőzést játszottak, ebből mindössze háromszor kaptak ki, ami „óriási siker”.

Kívánom, hogy minél több más magyar csapat csinálja ezt meg, mert a magyar klublabdarúgásnak ez az érdeke. Egymást követő második évben jutottunk el a tavaszi folytatásig, olyanokkal találkoztunk, akik nálunk erősebbek.

Aki látta az Olimpiakosz elleni meccseket, láthatta, hogy a görög jelenleg jobb csapat, mint miénk” – de hozzátette, a csoportkörben a Fiorentina és a Genk is erősebb volt, azonban „akkor sikerült megoldania a feladatot”.

„Az elmúlt 13 évben lépésről lépésre haladva közelítettünk ehhez a szinthez, előbb magyarországi sikerekkel, aztán a nemzetközi csoportkörös szerepléssel, majd az onnan való továbbjutással. Most elértünk egy újabb szintet, ahonnan tudni kell megint egyet lépni, de ez most nehezebb történet.

Azt is elmondta, hogy a nemzetközi sorozatok ezen szakaszában már olyan ellenfelekkel találkoznak, melyek javára nagy a financiális különbség is, most is komoly névsor jutott a nyolcaddöntőbe. Példaként említette, hogy az Olimpiakosz olyan portugál válogatott labdarúgót is tudott szerződtetni, aki „náluk szóba se tud jönni”.

Egy bizonyos szintig szaktudással, szerencsével, akarattal, fradizmussal el lehet jutni, egy szint fölött azonban ez nehezebb. Mi most idáig eljutottunk, de meg fogjuk találni a módját az innen továbblépésnek is, noha ez már a nagyon komoly fiúk játszótere.

Orosz szerint a Ferencváros nemzetközi menetelése a Hajnal Tamás sportigazgató vezette stáb egész éven át tartó háttérmunkájának köszönhető, ahogy azt mi is megírtuk már.

Nem Csercseszov a kulcsa a Fradi Európa-liga-menetelésének

Ilyenkor mindenki élteti az edzőt, aki idáig vezette a csapatot, de szerintünk elsősorban valaki másra kellene vetülnie a dicsfénynek.

Orosz a szezon további részéről azt mondta, számára minden esetben a magyar bajnokság megnyerése a prioritás, így mostantól erre kell koncentrálniuk.

„A nemzetközi porondon reálisan nézve addig eljutottunk, amíg lehetett, tavaly és idén is nehéz sorsolásunk volt. Ezt lezártuk, a cél a bajnoki cím és az, hogy ezúttal is a BL-selejtezőben indulhassunk. Kiemelte, hogy amikor külföldön játszanak, már nem kérdezik meg, hogyan kell kimondani a csapat nevét, nem a kis klubok között kezelik őket, hanem „olyan helyen vannak, ahonnan szép továbblépni”.

A Fradi vasárnap az Újpest ellen folytatja a bajnoki menetelést.

Stankovic: Rám nem lesz negatív hatása ennek a kiesésnek

A Fradi edzője nem kertelt, elismerte, hogy azért kaptak ki, mert az ellenfél jobb és agresszívabb volt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés