Rafael Nadal történelmet írt, ő lett az első férfi teniszező, aki 21 Grand Slamet nyert. A spanyol Australian Open győzelmét követően két legnagyobb riválisa, Federer és Djokovic is gratulált, igaz, teljesen más stílusban.

Rafael Nadal 0:2-ről fordított Danyiil Medvegyev ellen az Australian Open döntőjében.

Melbourne-ben második alkalommal győzött a spanyol, összességében 21. Grand Slam-tornáját nyerte, ezzel megelőzte az örökranglistán a 20-20 győzelemmel álló Roger Federert és Novak Djokovicot. Nadal két nagy riválisa a közösségi médiában gratulált, Djokovic udvariasan, ugyanakkor visszafogottan, Federer közvetlenebb, barátibb stílusban.

„Gratulálok Rafa Nadal 21. Grand Slam-győzelméhez. Fantasztikus eredmény. A mindig lenyűgöző küzdőszelleme most is érvényesült”

– írta Twitteren Novak Djokovic.

„Micsoda meccs! Tiszta szívemből gratulálok a barátomnak és nagy riválisomnak, Rafa Nadalnak, hogy első férfi teniszezőként 21 Grand Slamet nyert. Néhány hónappal ezelőtt még azzal viccelődtünk, hogy mindkettőnknek mankóra van szüksége. Elképesztő. Soha nem becsülj le egy nagy bajnokot!

Az elképesztő elkötelezettséged és küzdőszellemed valódi inspirációt jelent számomra és számtalan sok embernek világszerte. Büszke vagyok, hogy osztozhatom veled ezen az érán, és megtisztelő, hogy szerepem volt abban, hogy többet elérj, ahogy te is megtetted ugyanazt velem az elmúlt 18 évben. Biztos vagyok benne, hogy további sikereket fogsz elérni a jövőben, de mindenekelőtt élvezd ki a mostani”

– írta Instagram-sztoriban Roger Federer.

Nadal bravúros fordítása kapcsán összeszedtük a férfi tenisz néhány emlékezetes comebackjét. Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
C. Ronaldót a Bayern után a Romával és a Chelsea-vel is szóba hozták