Federer dicsérte a magyar teniszezőt a Grand Slam-nyolcaddöntő után. Fucsovics csak fogadóként nem nőtt fel a svájcihoz.

A címvédő Roger Federerrel játszott Fucsovics Márton az AusOpenen hétfő hajnalban. A nyíregyházi teniszező végig magabiztosan, jól játszott, ütött látványos nyerőket a második kiemelt ellen, és többször is megmenekült nehéz helyzetekben, azaz fejben is erős volt.

Federer ellenben roppant magabiztosan hozta az adogatásait, és bár az első két szettben csak egy bréket csinált, sok lehetőséghez jutott, míg Fucsovicsnak az egész meccsen nem volt bréklabdája. A harmadik játszmát már simábban húzta be Federer.

AusOpen, 4. forduló:
Federer (2.)-Fucsovics 6:4, 7:6(3), 6:2

Fucsovics Márton egy éve még 160. volt a világranglistán, az idény első Grand Slam tornáját, az AusOpent a 80. helyen kezdte. A bemelegítéskor mosolygott, magabiztosnak látszott, és ezt a pályán is igazolta.

A nyíregyházi játékos hozta az első adogatását, ütött vonalra nyerőt, második adogatással ászt, egyáltalán nem volt megilletődve.

A jásztma közepén Federer eljutott három bréklabdáig (0-40), ám a brék csak a legvégén, 5:4-es vezetésnél jött neki össze.

Bréklabda csak Federernek

A második játszma elején Federer két bréklabdát is a hálóba zúzott egymás után, így maradt szoros az állás, és lett egy újabb szoros játszma. Bár olykor szenvedett Fucsovics az adogatásainál, csak eljutott rövidítésig, ahol 3-3 után már csak a címvédőnek jutott pont.

Mindketten a másik fonákjait kóstolgatták, okozott is gondot Fucsovics, viszont fogadóként nem volt ott a szeren: akadt, amikor Fed kis híján négy love game-et csinált zsinórban.

Villámrajt

A harmadik játszma elején Federer nem vacakolt, azonnal lecsapott egy bréklabdára, majd egy szorosabb adogatójáték után ismét elvette Fucsovics adogatását (4:1). Innen nem volt megállás, a svájci sztár 6:2-vel behúzta a szettet.

Federer sok sikert kívánt Fucsovicsnak, akinek

mindene megvan, jó tenyerese, röptéje, gyors teniszt játszott.

A svájci eddig rendre késő esti meccseket játszott a tornán, ez volt az első délutáni fellépése. Federer készülhet a Tomas Berdych elleni meccsére, Fucsovics pedig okkal lehet elégedett, mert belátható közelségbe került a top 50-hez a világranglistán.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában