Valami nagyot kellett villantania King Rogernek a melbourne-i tenisztornán Berdych ellen. Megtette, így készülhet a 43. GS-elődöntőjére. Őrület.

Idén sem rendezhettek AusOpent Federer-Berdych meccs nélkül. Tavaly és tavalyelőtt a svájci mester három szettben behúzta a meccset, most viszont csúnyán beragadt a rajtnál, Berdych 5:2-re elhúzott.

A következő szett simább lett, Federer végigvitt egy korai bréket (6:3), így már elég komoly nyomás nehezedett a cseh játékosra: két szett hátrányba került egy olyan játékos ellen, akivel szemben 6-19 volt a mérlege, és aki ugye hazaküldte az utolsó két AusOpenjéről.

Nem is lett izgalmas a harmadik játszma, Federer tökéletesen kontrollálta a játékot, még az is simán belefért neki, hogy Berdych egyszer visszajött brékhátrányból.

Federer elődöntős ellenfele Hjeon Csung lesz - a világranglistán 58. dél-koreai a legalacsonyabban rangsorolt elődöntős Marat Szafin 2004-es menetelése óta. (Szafin akkor 86. volt a rangsorban.) Ez lesz az első Fed-Csung csúcstalálkozó.

A másik ágon a Rafa Nadalt kiejtő Marin Cilic Kyle Edmunddal meccsel a döntőért, de figyeljünk a nőkre is, ahol párosban Babos Tímea döntőbe jutott.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon