A tenisz történetének legidősebb világelsője lesz hétfőtől Roger Federer, pedig a Robin Haase elleni meccsét egy vesztes szettel kezdte. Andre Agassi rekordját döntötte meg.

Egyetlen meccset kellett hoznia Roger Federernek két rekordhoz: a tenisz történetének legidősebb világelsője (36 éves) lehetett, és a világranglista élére a leghosszabb idő (öt év, 106 nap) után visszatérő játékos.

Ehhez a rotterdami tenisztorna negyeddöntőjében a hazai kedvenc Robin Haasét kellett legyőznie. A holland nem akart asszisztálni Federer koronázási szertartásához, az első szettben sokat kockáztatott, bejött neki, és 6:4-re le is győzte a svájci óriást.

Federert annyira elkapta a flow, hogy egy adogatásnál jókora ászt ütött, senki nem szólt semmit, de Federer inkább szervált még egyet.

Haase nem volt túl jól, a derekát és a gyomrát is fájlalta, ennek ellenére sportszerűen végigcsinálta a meccset, ápolást sem kért. Sőt, egy gémet is fogott a döntő szettben.

Ez azonban nem sokat számított, Federer ezt a szettet is 6:1-re nyerte, majd kicsit megkönnyezte a világelsőséget.

Fed csak az utolsó pillanatban ugrott be a rotterdami tornára, de tévedés azt hinni, hogy az ölébe hullt a világelsőség: Haase ellen szetthátrányból nyert, az előző körben pedig elképesztően szoros meccset játszott Philipp Kohlschreiberrel.

A mostani meccset kis ünnepség követte; olyan érzés volt, mintha az már nem is számítana igazán, ki nyeri a tornát, a legnagyobb kérdésre választ kaptunk már az elődöntők előtt. (Fed ellenfele a Medvegyev-Seppi meccs továbbjutója lesz, a másik ágon Goffin-Dimitrov elődöntőt rendeznek.)

Andre Agassi, az előző rekorder 33 évesen volt világelső, erre mindjárt három évet rávert Federer, aki eddig a legtöbb időt töltötte a rangsor élén: 302 hetet.

Fed egy kis beszédet is mondott, ahol a halandóknak elárulta, hogy

Persze az eddig élen álló Rafael Nadal könnyen vissza is veheti majd az első helyet, főleg mert most jön a salakos szezon. A spanyol teniszező – aki eddig 166 héten át világelsősködött – legközelebb február utolsó hetében, Acapulcóban játszik majd.

Federer először 14 éve, 2004 februárjában lett világelső, tavaly januárban viszont már egészen mélyen, a 17. helyen is volt. Nyert 20 Grand Slamet, azaz az open éra 200 GS-ének tíz százalékát, köztük az utolsó ötből hármat.

De egyedül még neki sem ment volna mindez, nézzétek meg, ki segítette a háttérből az egész pályafutása során:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon