Fjodor Jemeljanyenko 45 évesen megmutatta, hogy azért még mindig képes villanni. Majdnem kétéves kihagyás után tért vissza és nyert látványos kiütéssel.

A 45 éves Fjodor Jemeljanyenko vagy angol átírással Fedor Emelianenko az orosz MMA első igazán nagy sztárja volt. A 2000-es években a Pride FC talán legkiemelkedőbb alakja, akit sokan az MMA-történelem egyik legfontosabb bunyósának és minden idők egyik legjobb nehézsúlyújának tartanak, annak ellenére is, hogy a UFC-ben soha nem lépett ketrecbe. És annak ellenére is, hogy az elmúlt néhány évben már közel sem tudott azon a szinten teljesíteni, mint fénykorában, több KO-vereségbe is beleszaladt. Most hétvégén, a Bellator oroszországi gáláján viszont megmutatta, hogy azért még mindig piszok gyors keze van és az ütőereje továbbra is kiemelkedő.

Ellenfele az amerikai Timothy Johnson volt, a 36 éves bunyós korábban a UFC-ben is megfordult, nem tartozik a közvetlen élmezőnyhöz, de tapasztalt, sokat megélt MMA-s. Jemeljanyenko ellen azonban sokáig nem volt meccsben, az orosz egy gyors és pontos kombinációval 100 másodperc után kiütötte:

Jemeljanyenko a meccs előtt azt mondta, elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó bunyója, a KO után viszont már olyan híreket lehetett olvasni, hogy tovább folytatja karrierjét. A mostani győzelmével a mérlege 39 győzelem és hat vereség.

És ezt olvastad már?
Hét mezőnyjátékossal és két kapussal állt ki a portugál csapat, egy félidő alatt hetet kapott