Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Luka Modricnak nagyon nem volt egyszerű gyerekkora, szinte minden az ellen volt, hogy profi futballista legyen.

Modric egyértelműen a horvát csapat legügyesebb, legértékesebb játékosa, na meg a világ egyik legjobb középpályása. Évek óta a Real Madrid alapembere, négyszeres BL-győztes. Kivételes pályafutás az övé. A kezdet viszont nagyon nem volt egyszerű.

Modric 1985-ben született, vagyis gyerekkorának meghatározó részében épp zajlott a függetlenségi háború. Nagyapját megölték, menekülniük kellett, évekig mostoha körülmények között élt az egész családja.

Az angolok elleni elődöntő előtt a Daily Mail írt hosszabb anyagot az irányítóról, amelyben nyilatkozott annak a hotelnek a szóvivője, ahol Modric családja évekig élt. Ebből kiderült, hogy Modric folyamatosan gyakorolt, nem számított neki, hogy éppen hol van, és amíg a technikáját fejlesztette, elég sok ablakot betört.

A fiatal Modric és a csapatkapitány Modric

A háború lecsendesedése után sem volt fáklyás díszmenet Luka Modric pályafutása. 11 éves korában lett a Zadar játékosa, de az edzők nem láttak sokat benne: azt mondták, túl kicsi és fél a labdától. Ennek ellenére tovább folytatta a focit, és ahogy nőtt egyre jobban látszott, hogy bár valóban nem a legfizikálisabb srác, de piszok ügyes a labdával, és magas a futballintelligenciája, amivel kompenzálni tudja a fizikális hátrányát.

Nem sokkal később az egyik legnagyobb horvát klub, a Dinamo Zagreb játékosa lett, 23 évesen pedig már játszott a 2008-as Európa-bajnokságon. Ahol felfigyeltek rá a Tottenham vezetői, és a klubszezont már Angliában kezdte. Ahol ismét bizonyította, hogy a világ legfizikálisabb bajnokságában is képes magas szinten futballozni. Például ilyen megoldásai voltak:

Négy angliai év után leigazolta a Real Madrid, Spanyolországban pedig a világ egyik legjobb középpályása lett, a csapat csendes motorja, akinek nagy szerepe van a Real Madrid elmúlt évekbeli európai dominanciájában.

Vasárnap meg ő vezeti majd a horvátokat a világbajnoki döntőben Franciaország ellen, és ha tovább folytatódik a horvát csoda, akkor csapatkapitányként ő emelheti magasba a futball legértékesebb kupáját.

Nem is olyan rossz egy gyenge, félénk kissráctól.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.