Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szapporói csoda 2008-ban történt, immár tíz éve, de ez egy olyan esemény, egy olyan sporttörténeti fordulópont, amit soha nem felejtünk el. Ebben segít ez a film is.

Április 17-én 19 órakor mutatja be a Sport TV Gallai László A Mi Szapporónk című filmjét, amely 2008-as szapporói feljutásnak állít emléket.

A filmben eddig soha nem látott videókat is láthatunk, többek között a csapatkapitány Kangyal Balázs kézikamerájának felvételeiből. Emellett 30-an szólalnak meg, akik aktívan részt vettek a szapporói csodában, a vb-n szereplő válogatott játékosai (a gólkirály Palkovicstól, Kangyalon át a külföldön élő csapattagokig), a szövetségi kapitány, Pat Cortina, a szakmai stáb és a szövetség tagjai, kommentátorok és újságírók. Elmondják, miért volt hatalmas dolog az, hogy Szapporóban sikerült, és felejthetetlen történetek idéznek fel.

Van egy kifejezés a hokipályán: „Dobott egy zsiráfot”. Akkor használják, ha valaki nagyot esik a jégén. Azt talán kevesebben tudják, hogy a magyar jégkorong-válogatottnak van egy állandó zsiráfdíjasa Szélig Viktor személyében. Hogy miért? Mert az ünneplésbe egy apró baki csúszott:

A csodáról mi is megemlékeztünk már.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.