Ahogy mi is megírtuk, a magyar kerékpározás egyik legmeghatározóbb alakja hároméves szerződést kötött az idén már 42 győzelemnél járó Jumbo-Visma nevű holland csapattal. A Škoda és a kerékpározás közös története pedig Valter Attila szenzációs átigazolását követően is tovább folytatódik.

A 23 éves Valter Attila a világ egyik legerősebb csapatához szerződött azzal, hogy aláírt a Jumbo-Vismánál, magyar versenyző szerint itt lesz a legjobb esélye tovább fejlődni. A döntéshez a versenyzőt támogató magyarországi Škoda csapata szívből gratulál, és további sok sikert kívánnak az olimpikonnak a kitűzött céljai eléréséhez.

Topcsapatba igazolt Valter Attila

A világ talán legerősebb csapatához igazolt a legjobb magyar kerékpárversenyző.

„A Škoda valaha maga is kerékpárgyártóként kezdte járműipari szereplését, e gyökereinkre pedig kiemelten büszkék vagyunk” – mondta Németh János, a Škoda márkaigazgatója. Hozzátette, a magyarországi Škoda nevében kijelentheti, hogy büszkeséggel tölti el a márkát az, hogy az általa támogatott sportoló a világ élvonalába szerződhetett, és további sok sikert kívánt Valter Attilának.

„Örülök ennek a lehetőségnek, alig várom az elkövetkező három évet a Jumbónál. Az FDJ mellett a Jumbo is erős kötelékkel kötődik a Škodához. A Vueltán a Jumbo-Visma például jelenleg is több Škoda Enyaqkal kíséri a csapatot, ami külön jó érzéssel tölt el, hiszen a nehezebb logisztikai szervezés ellenére is fontosnak tartják a zöld irányt”

– mondta Valter Attila.

Valter Attila nevét itthon már az is megismerhette, aki az országúti kerékpárversenyeket nem követi: Attila ugyanis idén harmadszor indult el a Giro d’Italia mezőnyében. A rangos országúti kerékpáros körverseny egyik szakaszán Attila idén egy balszerencsés balkanyar miatt a dobogóról éppen lecsúszva 4. lett, 2021-ben pedig 3 napig viselhette a rózsaszín trikót.

Mindezen eredményeknek köszönhetően ő lett a verseny történetének eddigi legsikeresebb magyar kerékpárosa. 2020-ban Valter Attila első helyen végzett a Tour de Hongrie-n, így joggal nevezhetjük őt a hazai kerékpározás egyik legjelentősebb versenyzőjének.

Valter Attila: A sport a harc legszebb formája

Valter Attila idén százszázalékig a Giróra van kihegyezve, pedig már tavaly is viselhette a rózsaszín trikót, első magyarként a háromhetes kerékpárversenyek történetében. Egy héttel a verseny előtt beszélgettünk Attilával.

És ezt olvastad már?
Dibusz szerint felébresztheti a Fradit a háromgólos El-vereség