A világ talán legerősebb csapatához igazolt a legjobb magyar kerékpárversenyző.

A Jumbo-Visma hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta Valter Attilát. A legjobb magyar kerékpárversenyző hároméves szerződést kötött azzal a csapattal, amely az idei Tour de France-on hat szakaszt nyert, és az összetett győztest, Jonas Vingegaardot is a soraiban tudta.

„Úgy gondolom, ez a környezet a legjobb a további fejlődéshez. A Jumbo-Visma egy topcsapat. A csapat menedzsmentjével történő beszélgetések során sokat nőtt az önbizalmam. Remélem, hogy a következő években képes leszek kihasználni a bennem rejlő potenciált”

– nyilatkozta új csapata hivatalos oldalán a magyar versenyző.


A 24 éves Valter Attila a tavalyi Giro d'Italián több napon keresztül viselte az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót, két éve megnyerte a magyar körversenyt, idén pedig országos bajnok lett.

Merijn Zeeman, a Jumbo-Visma sportigazgatója azt nyilatkozta, évek óta figyelik Valtert, úgy gondolják, kiemelkedő képességekkel rendelkezik a magyar bringás.

Valter Attila karrierjéről a tavalyi Giro alatt írtunk bővebben:

Magyar kerékpáros még soha nem volt ennyire magasan – A Valter Attila-sztori

A 22 éves Valter Attila olyan eredményt ért el, amit korábban még egyetlen magyar kerékpározó sem, miután a három nagy körverseny egyikén, a Giro d'Italián összetettben átvette a vezetést.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Barcelona ingyen szerződtetné a Dortmund német válogatott tinédzserét