És nem fejjel!

A francia világbajnok középcsatár nem is játszott volna az Inter elleni derbin, ha Ibrahimovic nem sérül meg, így viszont élt a lehetőséggel: ő döntötte el a meccset. Giroud három perc alatt két gólt rúgott, ezzel fordított.

Perisic góljával az Inter szerzett vezetést az első félidő végén, teljesen megérdemelten, a Inzaghi csapata ekkor veszélyesebb volt.

A második játékrészben viszont már el sem találta a kaput az Inter, a Milan felkapcsolt. A 75. percben ért be a munka, Giroud ekkor egyenlített. Mondhatjuk, hogy minden melót ő végzett el, elvégre labdát szerzett a félpályánál, majd előrefutott és berúgta Brahim Díaz lepattanó lövését.

Három perc múlva pedig már a rossonerinél volt az előny, a francia center zseniális gólt rúgott, tőle azért nem feltétlenül ezt szoktuk meg.

A Milan nemcsak Derby della Madonninát nyerte meg, hanem visszahozta az elúszni látszó bajnoki esélyeit is. Ideiglenesen feljött a második helyre, egy pontra az Intertől – de a kék-feketéknek eggyel kevesebb meccsük van.

Giroud-é a vb leghihetetlenebb statisztikája

A lényeg viszont, hogy világbajnok lett.

(Fotó: Marco Luzzani/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés