A Liverpool korábbi csatára, Robbie Fowler szúrt oda a Manchester Unitednek.

A Liverpool leigazolta a Benficától Darwin Núnezt. Ami egyrészt azért érdekes és izgalmas, mert a nyár eddigi egyik legfontosabb klubváltása, másrészt pedig azért, mert a Liverpool a Manchester United elől szerezte meg az uruguayi csatárt. Az MU már egy ideje érdeklődött Núnezért, a Liverpool azonban gyorsabb volt, és végül sikerült megszereznie a játékost, nagyjából 100 millió euróért.

Százmilliós csatárral erősített a BL-döntős

A Bajnokok Ligája-negyeddöntő mindkét meccsén betalált a Poolnak a Benfica csatára, úgyhogy inkább most megveszik.

A Uniteddel kapcsolatban rengeteg a kérdőjel, új edzője van Ten Hag személyében a csapatnak, többen távoztak, és biztosan lesznek érkezők is. Egyelőre azonban nem tudott komoly nevet igazolni az MU, és Núnezről ugye már le is csúszott.

A Núnez-transzfer kapcsán beszélt a Manchester Unitedről a Liverpool korábbi csatára, Robbie Fowler:

„Nem szeretnék kegyetlen lenni, de a Man. United írhatna egy könyvet arról, hogy hogyan ne igazolj. Leigazolni egy játékost azért, hogy ne az ellenfélnél folytassa? Pipa, az is megvolt már. Ronaldónak elég jó idénye volt, de csak azért szerezték meg, hogy ne a Cityhez kerüljön. Lehetett tudni, hogy emiatt túlfizetik. Hasonló történt Alexis Sánchez esetében is. Nem, nem hasonló, az tízszer rosszabb volt”

mondta Fowler.

Majd azzal folytatta, hogy a Manchester Unitednek az egész fizetési modellje katasztrofális, nem érti, hogyan kereshet egy kapus heti 400 ezer fontot, vagy egy olyan játékos ugyanennyit, aki nem is játszik. Utóbbinál arra a Paul Pogbára gondolt, aki a következő szezonban már nem lesz az MU futballistája, miután június 30-án lejár a szerződése.

Fowler a United kritizálása mellett a Liverpoolt is dicsérte. Szerinte nagyon jó döntés Núnez leigazolása, az uruguayi 22 éves, míg az elvágyódó Mané már 30. És ugyan az uruguayi többe került, mint amennyit Manéért kaphat a Pool (30-40 millió euró körül), de Fowler szerint Núnez fizetése alacsonyabb lesz, mint amit kérne a hosszabbításért a szenegáli szélső, így összességében jól jön ki a helyzetből a Liverpool.

Ez is érdekelhet:

Ez lehet az idei nyár tizenegy legfontosabb átigazolása a transzferpiacon

Kylian Mbappé és Erling Haaland jövője még az átigazolási időszak kezdete előtt eldőlt, de így is mozgalmas nyár előtt állunk a transzferpiacon. Összeszedtük, melyek lehetnek az elkövetkező hetek, hónapok legfontosabb klubváltásai az átigazolási piacon.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés