A Bajnokok Ligája-negyeddöntő mindkét meccsén betalált a Poolnak a Benfica csatára, úgyhogy inkább most megveszik.

Persze nem kizárólag ez volt az oka, de sokat nyomott a latban, hogy áprilisban oda-vissza rúgott egy gólt Alissonnak, ekkor szúrták ki. De ahhoz, hogy ebből üzlet legyen, kellett az is, hogy Sadio Mané mindenképp el akarjon igazolni az Anfieldról, valamint az, hogy az uruguayi csatár 41 meccsen 34 gólt rúgjon a szezonban.

Most pedig megvan a megegyezés, Darwin Núñez hat évre ír alá a Liverpoolhoz, amely 75+25 millió eurót fizet a Benficának.

Paul Pierce úgy tudja, Núñez átigazolási díjából a garantált összeg 64 millió font, amely mellé:

  • 12,8 millió fontos maximális bónuszpénz aktiválódik majd Núñez jövőbeli pályára lépéseinek függvényében;
  • 8,5 millió fontos maximális bónuszpénz aktiválódik majd a csapat eredményességének függvényében.

Az uruguayi csatár kihagyta a válogatott meccset, nehogy megsérüljön, inkább Spanyolországba repült és ott várja, hogy indulhasson az orvosira, ami akár hétfőtől szerdáig is eltarthat. Núñeznek Jürgen Klopp és Vigil van Dijk személye fontos szerepet játszott, hogy a vörösöket válassza a Man. Uniteddal szemben.

Persze az sem hátrány, hogy Mané távozása miatt szabadon maradt a középcsatár poszt, vagyis bőven kaphat majd játékpercet a 22 éves csatár, amint beépíti őt Klopp stábja. Miközben a Manchesternél Ronaldo helye addig fix, amíg vissza nem vonul. Ja és a Liverpoollal a Bajnokok Ligájában focizhat.

(Fotó: Alex Dodd - CameraSport via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Olyan gólt csavartak az angol Ligakupában, hogy alig hiszünk a szemünknek