A Fradi a selejtező második körében már több szinttel komolyabb ellenféllel találkozott, ki is kapott.

Azért ez nem a holland másodosztály, a bosnyákok pontosan tudták, mit kell tenniük, taktikailag és fizikailag is tökéletesen felkészültek a Fradiból, így aztán bő húsz percig pont az történt, amit elterveztek: kábé semmi. De az ilyen semmi tud izgalmas is lenni, kemény, hajtós, európai kupameccses színvonal volt. És még drukkolás is.

Aztán a 23. percben Lamah csent egy labdát, azonnal ívelt a kapu elé, Böde meg annyira egyedül maradt, hogy meg is ijedt. Hatról fölé fejelt. A maradék húsz percben volt még egy Lamah-kapufa, egy Gera- és egy Varga-lövés, valamint Leandro öt méterről fölé vágott egy lecsorgót.

A szünetben kettőt cserélt Doll, amivel kiadta a ukázt: támadás!

Úgy is kezdődött, de Böde nem passzolt pontosan. Egy-két kisebb lehetősége volt a Fradinak, de az egész meccsen remekül zártak a kőkemény vendégek. Aztán a 90. percben az első helyzetét belőtte a Zeleznicár, így nem csak a lelátón, a pályán is a bosnyákok nyertek. (Az a max. 200 félmeztelen fanatikus végig énekelte a meccset, a fradisták inkább a színházi felhördülés-bámulásban voltak jók.)

Szarajevóban kellene nyerni a továbbjutáshoz, de látva a drukkereket és a bekkelést, hát ez nem egy Videoton...

  • Ferencváros–Zeleznicar 0–1 (0–0)
  • Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez (Sesták 46.) – Somália, Gera, – Lamah (Gyömbér 68.), Busai (Hajnal 46.), Varga R. – Böde
  • Zeleznicar: Antolovic – Memija, Bogdanovic, Kosoric, Kvesic – Blagojevic, Hadziahmetovic – Djelmic, D. Sadikovic, Kokot – Bajic
  • Gól: Beganovic 90.
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában