A katalán sajtó igazán kegyetlen, döbbenetes mennyiségben gyártja az álhíreket, de most szembejött velük a dühös valóság De Jong személyében.

Hogy a véletlennek köszönthető-e, hogy épp Frenkie de Jong ment a Napoli elleni BL-meccs előtti sajtótájékoztatóra, vagy ő maga kérte, hogy szembenézhessen az újságírókkal, azt sajnos nem tudjuk. De várhatta már, mert eddig szótlanul tűrte a pletykákat, de most élőben szembesítette az hazugságokkal a katalán sajtót.

Rögtön a első kérdés a szerződéséről szólt.

Nos, az utóbbi időben egy kicsit feldühített és irritált az, amit a sajtó általánosságba véve rólam írt. Sok olyan dologról van szó, ami hazugság, és az újságírók cseppet sem szégyellik magukat.

Tudom, hogy sok mindent kitalálnak a médiában, olyan dolgokat írnak, amelyek nem igazak. Sok játékossal eljátszották már ezt a múltban, még az edzőkkel is megteszik.

Aztán sorra került a Mundo Deportivo, a katalán sajtó alja, és Ferrán Martínez kérdésérére még inkább elpattant a húr a hollandnál.

Hazudsz. Sok valótlanságot írsz, igaz? A Mundo Deportivóban, más újságokhoz hasonlóan, csak hazugságokat írtok! Miért csinálod ezt? Miért találsz ki valótlanságokat? A média elég kínosan viselkedik. A média arról ír, hogy 40 millió eurót keresek évente, de ez hazugság! Ez nagyon távol áll a valóságtól! Nem tehetitek ezt, hagyjátok abba!

A Barcelona életem csapata, nagyon szeretek itt lenni, szeretem a csapattársaimat, jó lenne még sok évig itt játszani. Elegem van ezekből a híresztelésekből, egyre inkább felhúznak a valótlan állításaikkal. Nem érdekel, ha a média kritizálja a játékomat, mert mindenkinek lehet véleménye. A hazugságot azonban nem fogadom el, az állítólagos 40 millió eurós fizetésem pedig hazugság. Ne hazudjatok!

A sajtótájékoztatón később Xavit is kérdezték De Jong kifakadásáról, aki annyit mondott: „Tökéletesen egyetértek Frenkie-vel. Minden labdarúgóval ezt művelitek, igazságtalanul bántok velük. Számomra ő alapvető fontosságú játékos és szerintem, még sok éven át az lesz itt. Kulcsjátékos.

Samuel Marsden, az ESPN újságírója pedig ennyit írt az X-en: „Köszönöm Frenkie!

(Via és via; fotó: Ciro Sarpa/Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Újabb példátlan botrány duzzad Barcelonában

Joan Laportáék most rájöttek, hogy ez előző elnök, Josep Maria Bartomeu utolsó négy szerződéshosszabbítása jogilag megkérdőjelezhető.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

João Félix csodagóljával ismét nyert a Barcelona

A zseniális Milák bemutatott a híres magyar úszószakmának

További cikkeink a témában