A világbajnok francia válogatott simán verte felkészülési meccsen Dél-Afrikát, Kylian Mbappé duplázott, az első gólja mesteri volt.

5–0-ra nyertek a franciák, az Mbappé-dupla mellett Giroud és Ben Yedder talált be. Mbappé a legutóbbi öt válogatott meccsén nyolc gólt szerzett, összesen már 26-nál jár a nemzeti csapatban. A francia válogatottban Thierry Henrynak van a legtöbb gólja (51), Giroud a második (48), Mbappé pedig már most a tizenegyedik az örökranglistán.

Csak viszonyításképp, ő 23 évesen tart 26 gólnál a nemzeti csapatban, a rekorder Henrynak ugyanennyi idősen három válogatott gólja volt.

Mbappé első gólja előtt Griezmann futott el a szélen, a beadását előbb átvette a még PSG-csatár, majd előbb megnézte a hosszút, utána pedig becsavarta a labdát:

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Miért a Real Madrid a topjátékosok álma?

Túlzás nélkül egy olyan transzferszezon előtt állunk, amely nagyban meghatározhatja az európai csúcsfutball erőviszonyait az elkövetkező években. Kylian Mbappé szerződése három hónap múlva lejár, Erling Haaland pedig mindössze 75 millió euróért igazolható lesz nyáron. A legnagyobb európai klubok sorban állnak a két játékosért, de a különlegesek között is van egy legkülönlegesebb, a Real Madrid.

És ezt olvastad már?
Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember