És az sem lehetetlen, hogy a karrierje csúcsán lévő teniszező visszatér a válogatottba.

Fucsovics Márton pazar évet zárt: 36 év után első magyar teniszezőként ATP-tornát nyert, az Australian Open nyolcaddöntőjében megizzasztotta Roger Federert, a világranglistán pedig beverekedte magát a legjobb negyvenbe, jelenleg a 36., ami karriercsúcs.

Fogadások tekintetében pedig még jobban áll, idén mindössze 15 teniszező volt, aki jobban fogadta a szervákat nála.

Mindezt az egyik BMW kereskedésben rendezett hangulatos sajtóeseményen mondta el, ahol az is kiderült, hogy Federer és Novak Djokovic után Rafa Nadallal is szívesen játszana, méghozzá a Roland Garroson, ahol a spanyolt legyőzni a sportág legnagyobb bravúrjának számít.

Fucsovics másfél hete elkezdte a felkészülést az új idényre, ami a januári közel-keleti és ausztráliai tornákkal indul majd.

Azok után pedig már jön a németek elleni Davis-kupa meccs Frankfurtban, amelyen akár szerepelhet is, ha addig sikerül rendeznie a vitáját a szövetséggel.

Fucsovics - ahogy Babos Tímea is - szeptemberben lemondta a válogatottságot, és kijelentette: nem adja a nevét a szövetség egyetlen rendezvényéhez sem, amíg az nem változtat a játékosokhoz való viszonyán, és a szakmai koncepcióján.

Az biztos, hogy az idei 49 meccséből 25-öt megnyerő Fucsovicsra óriási szüksége lenne a válogatottnak. Fucsovics sem közömbös, ezt a múlt heti hír is alátámasztja: a legjobb férfi játékosunk jövőre a legjobb nőivel, Babos Tímeával szerepel majd vegyespárosban, aminek a valódi célja hosszabb távú, mint Fucsovics elárulta:

„óriási lenne együtt érmet nyerni a tokiói olimpián”.

Nos, ehhez mindkét játékosnak a saját nemében kell magát kvalifikálnia párosban, így állhatnak össze az olimpián, ugyanis nincsenek külön vegyespáros-selejtezők.

Babos párosban jelenleg harmadik a világranglistán, Fucsovics 268., de ha komolyabban veszi, biztosan előrébb léphet. Annál is inkább, mert edzője, Sávolt Attila szerint idén mentálisan fejlődött nagyon sokat a nyírségi játékos, gyakorlatilag felnőtt ahhoz, hogy a világ legjobbjaival játszhasson.

„Persze játéktudásban is sokat lépett előre, például védekező játékban, emellett remekül mozog a pályán, és labdabiztosabbá vált.

Az adogatása is egyre jobb, az utóbbi időben gyakrabban mer szerva-röptét játszani – mondta Sávolt, a Fucsovics előtti utolsó top százas teniszezőnk. – Most a negyedik közös alapozó szezonunk közepén járunk, és messze ez a legkeményebb. Olyan edzéseket tudunk végigcsinálni, amilyeneket mindig is szerettem volna.”

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában