Egyre inkább elképzelhető, hogy Mayweather és McGregor bokszmeccse után ismét lesz egy kiemelten fontos meccs egy MMA-s és egy bokszbajnok között, ráadásul nehézsúlyban.

Vasárnap hajnalban Francis Ngannou, a UFC nehézsúlyú világbajnoka egyhangú pontozással megvédte a világbajnoki címét, miután legyőzte Ciryl Gane-t. A kivételes ütőerejéről ismert Ngannou a meccs után elmondta, néhány héttel ezelőtt megsérült a térde, ezért állóbunyóban nem tudott a tőle megszokott módon dominálni. Ezért a harmadik menettől egy meglepő taktikával, a földharccal vette át az irányítást, és végül a földharcának köszönhetően védte meg a világbajnoki címét.

Ngannounak a mostani volt az utolsó meccse a UFC-s szerződésében, közte és a UFC között feszült a hangulat, az sem elképzelhetetlen, hogy a világ legnagyobb MMA-szervezete nem tudja megtartani a nehézsúlyú világbajnokát. Ngannou egyrészt több pénzt szeretne, másrészt egy olyan záradékot a szerződésébe, amely lehetővé teszi, hogy bokszoljon.

A kameruninak gyerekkori álma a bokszkarrier, és mindig elmondja, addig nem vonul vissza, amíg nem próbálja ki magát a profi bokszban. Mivel már 36 éves, így ketyeg az óra számára, és ezzel ő is tisztában van.

Ngannou és a WBC veretlen bokszvilágbajnoka, Tyson Fury folyamatosan kóstolgatja egymást Twitteren, a kameruni nemrég azt mondta egy tízes skálán kilencest adna arra, hogy Tyson Fury ellen fog bokszolni. A mostani teljesítményére Fury Twitteren reagált, gratulált Ngannounak, és arra biztatta, hogy ha igazi pénzt akar keresni, akkor menjen át az ő világába.

Fury 15 millió dollárt keresett a Wilder elleni harmadik meccsével (más források szerint ennek a dupláját), míg Ngannou ehhez képest aprópénzt, 600 ezer dollárt a Gane elleni címvédésével.

Az egyértelmű, hogy a Mayweather–McGregor meccshez hasonlóan egy Fury–Ngannout is óriási érdeklődés előzné meg, talán még nagyobb is, hiszen a nehézsúlyú bokszvilágbajnok ellenfele a nehézsúlyú MMA-világbajnok lenne.

A meccs megvalósulásához azonban rengeteg tényezőnek és érdeknek kell találkoznia, így jelenleg még csak pletykaszinten beszélhetünk róla, ha azonban Ngannou helyzete megoldódik, akkor már tisztábban lehet látni. Az viszont egyre valószínűbb, hogy a kameruni kész elhagyni a UFC-t, ha Dana White nem bólint rá a bokszkarrierjére.

Ngannou története:

Fury története:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ibrahimovic pezsgővel és szivarral ünnepelte a Milan bajnoki címét