Ryan Garcia sokkolta a bokszvilágot, legyőzte a veretlen Devin Haneyt.

Az év egyik legjobban várt meccse volt a WBC veretlen világbajnokának, Devin Haneynek és Ryan Garciának az összecsapása. Az amatőrök között hat alkalommal találkozott a két bokszoló, 3–3-s döntetlenre álltak, de a profik között Haney futott be nagyobb karriert eddig, klasszis bokszolókat legyőzve több világbajnoki címet is begyűjtött.

Garcia ugyanakkor komoly követőtábort szedett össze, ő az ismertebb, népszerűbb bokszoló, a szakértők azonban minimális esélyt adtak neki. Részben amiatt, hogy Garcia felkészülése nagyon kaotikus volt, komoly kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy mentálisan mennyire van rendben, és mennyire kész karrierje legfontosabb meccsére. Ezt tetézte azzal, hogy a mérlegelésen súlyt tévesztett, ami azt jelentette, hogy hivatalosan nem is szerezheti meg a világbajnoki övet, majd hogy még nagyobb legyen a balhé, a szurkolóknak megtartott mérlegelésen sört ivott.


Ilyen előjelek után jött a meccs, amely az év egyik legnagyobb meglepetését hozta. Garcia már az első menetben megfogta világbajnok ellenfelét, Haney ezután összeszedte magát, a középső meneteket megnyerte. A 7. menetben azonban a padlóra került, nagyon megfogta Garcia egyik ütése, de Haney valahogy túlélte a KO-t. A 10. és a 11. menetben ismét leütötte Garcia, Haney a meccs előtt egyetlen alkalommal sem volt padlón pályafutása alatt, most azonban háromszor is rá kellett számolni.

A három leütés:

Végül Ryan Garcia pontozással nyert, ezzel az év eddigi legnagyobb meglepetését okozta.

A bunyó után azt mondta, csak trollkodott a meccs előtt, nem kell elhinni minden viccét. Amikor arról kérdezték, akar-e visszavágót, rögtön azt felelte, igen. Hasonlóan nyilatkozott a karrierje első vereségét elszenvedő Devin Haney is, így valószínűleg hamarosan láthatjuk a visszavágót.

Ez is érdekelhet:

Győzelemmel tért vissza a legjobb magyar ketrecharcos

Másfél éves kihagyás után egy új szervezetnél mutatkozott be Borics Ádám.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A Liverpool, a Real Madrid és a PSG harcol a 18 éves védőért, aki 100 millióba kerül

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés