Gavi megint megmutatta, miért lenne érdemes a Barcának felpörgetnie a szerződéshosszabbítását.

Még csak serken a bajusz az orra alatt, de már most a spanyol válogatott alapembere. És ha már játszik, rendre él is a lehetőséggel, Csehország ellen gólt szerzett, amivel 17 évesen és 304 naposan ő lett a spanyol nemzeti csapat történetének legfiatalabb gólszerzője – egy héttel előzte meg az eddigi csúcstartót, barcelonai csapattársát, Ansu Fatit.

Négy napra rá Svájc ellen is kezdett, és volt egy olyan megmozdulása, amire tényleg csak a kivételesek képesek ennyi idősen:

Klubedzője, Xavi pontosan tudja, milyen ekkora tehetséggel és ilyen mérettel focizni, szóval jó kezekben van. Ha marad! Merthogy még nem sikerült megegyezni az ügynökével a hosszabbításról, és ugyan Gavi kijelentette, maradni akar, a Liverpool 9 millió eurós éves fizetéssel csábítja, miközben a Barcelona 2-4 millió körül ajánlott neki.

Mindenki egy 17 éves srácról beszél a spanyol válogatottnál

Augusztusban töltötte be a 17. születésnapját Gavi, akiről néhány hete még nagyon kevesen hallottak. Azóta nagyot fordult a világ a fiatal futballistával, bemutatkozott a Barcelona felnőtt csapatában, és rögtön behívót kapott a spanyol válogatott keretébe. Luis Enrique pedig nem marketingfogásnak szánta a meghívást, Gavi rögtön kezdett az Európa-bajnok ellen.

(Fotó: Jari Pestelacci/Eurasia Sport Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában