Gera és a magyar futballvalóság találkozása: Nem tolerálom azt, ha szétesik a csapat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A pályakezdő Gera Zoltán hazai pályán először irányította az U21-es válogatottat, és hamar szembesült az aggasztó hiányosságokkal.

Norvégia lazán rúgott egy hármast a fiatal magyaroknak, holott az északiak sem tartoznak a világ élvonalába. Számtalan szempontban alulmaradtak a magyarok, ezek nélkül pedig ma már nincs érdemben foci: dinamika, támadásépítés és a gondolkodás sebessége, fizikum, védekezés.

Gera emellett még egy fontos tényezőt kiemelt:

Ez a mérkőzés megmutatta, hogy még fejlődnünk kell ahhoz, hogy felnőjünk a nemzetközi szinthez, elsősorban sebességben volt jelentős lemaradásunk a norvégokkal szemben. Az első félidő első fele úgy-ahogy rendben volt, aztán kaptunk egy gólt szögletből, amit nem lett volna szabad. A második félidő elején buta hiba után rúgattunk az ellenféllel egy újabb gólt, és ott el is dőlt a mérkőzés.

Ma felvállaltunk egy nyíltabb játékot, a mérkőzés egyik tanulsága, hogy túl nagy lépést szerettünk volna tenni előre, ám egyelőre az alapokat kell letenni, és a védekezésünket úgy összerakni, hogy arra építkezni tudjunk a későbbiekben

– idézte az mlsz.hu.

(Fotó: MLSZ)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.