Uruguay sokáig kiváló helyzetben volt, továbbjutásra állt, de végül mégis kiesett a kevesebb rúgott gólja miatt.

A H-csoportban két forduló után már továbbjutott Portugália, de a másik továbbjutást érő helyért még mindhárom válogatott harcban volt. Uruguay az első két fordulóban többnyire borzasztóan focizott, kapura lövése sem volt (három kapufája igen), de egy pontot valahogy összekotort, így viszont győznie kellett az utolsó körben a hárompontos Ghána ellen.

A meccs pikantériája volt, hogy a 2010-es vb-n a 16 között Luis Suárez a 120. percben kezezett, majd a megítélt tizenegyest Asamoah Gyan kihagyta, a tizenegyesrúgásokkal végül az uruguayiak jutottak tovább. Suárezről azóta sem neveztek el utcát Ghánában.

A tizenegyes a mostani meccsen is kulcs volt. A 21. percben Ghána jutott büntetőhöz, de Andre Ayew lövését Rochet védte:

Negyedórával később viszont már Uruguay vezetett kettővel. Giorgian de Arrascaeta duplázott, mindkét gólnál kulcsszerepe volt Luis Suáreznek.

Az első uruguayi gól:

A második:

Ghánának legalább az iksz kellett a továbbjutáshoz, de momentumai is ritkán voltak a második félidő elején az afrikaiaknak. A hajrában volt néhány lehetősége Ghánának, de gólt nem szerzett. A másik meccsen viszont Dél-Korea a legvégén megszerezte a vezetést, és végül legyőzte a portugálokat, és a több rúgott gólja miatt az élő tabellán megelőzte Uruguayt.

Uruguaynak tehát kellett még egy gól a továbbjutáshoz, a meccs vége kaotikus volt, több helyzete volt mindkét csapatnak, az eredmény azonban nem változott, Uruguay nyert, de mégis kiesett. A csoportot hat ponttal Portugália nyerte, Dél-Korea és Uruguay négy-négy pontot szerzett, az ázsiaiak a több rúgott góljuk miatt mentek tovább, Ghána lett az utolsó három ponttal.

Foci-vb, H-csoport, 3. forduló

Ghána–Uruguay 0–2

Dél-Korea a 91. percben szerzett góllal jutott tovább

Portugália rápihent a nyolcaddöntőre, Korea meg kihasználta ezt.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mourinho elmondta, ki nyeri az Eb-t és kié lesz az Aranylabda

Összeszedtünk minden fontos infót a magyar válogatott játékosairól

A rendőr előtt csinált hátraszaltót egy berohanó egy baseballmeccsen, aztán szétsokkolózták

További cikkeink a témában