A játékoslegenda vezető lehet.

„Részemről az volt a javaslat, és bárkivel beszélgettem, hasonlóan vélekedtek, hogy Görbicz Anita legyen az elnök. Azt szoktam mondani, hogy Győrben Görbicz Anitát nem kell megmagyarázni” – nyilatkozta Győr polgármestere csütörtökön a Győr+ Rádióban.

A 38 éves Görbicz egész pályafutása során – 1997 és 2021 között – kizárólag győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként. Az ETO-val ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros BL-ezüstérmes, BL-bronzérmes, háromszoros EHF Kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, 13-szoros bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg. A válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólt lőtt, olimpiai negyedik és ötödik helyezés, világbajnoki ezüst- és bronzérem, valamint két Európa-bajnoki bronzérem szerepel a legjobb eredményei között.

Az ETO KC előző elnöke, Bartha Csaba egy héttel ezelőtt közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről.

„Az elnökség összeül, két vezetője lesz a klubnak a jövőben: Endrődi Péter közgazdász és Vanyus Attila, akinek a véleménye nélkül nem lehet majd semmit eldönteni. Az ő elhivatottságukat nem lehet vitatni” – nyilatkozta Dézsi Csaba András csütörtökön a rádióban.

Bartha Csaba távozásának hátteréről Győr polgármestere a múlt héten elmondta, a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján a 2022–23-as szezontól csak olyan sportszervezet kaphat indulási jogot az első osztályban, amely megfelel egy licencrendszernek. Ennek egyik feltétele, hogy csak gazdasági társaság kaphat nyártól indulási jogot az élvonalban.

Dézsi azt kérte, hogy a városi önkormányzat, és lehetőleg az Audi Hungaria Zrt. is mint tulajdonos szerepeljen ebben a gazdasági társaságban. A klubelnök álláspontja viszont az volt, hogy kizárólag az egyesület alapíthat meg egy olyan egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek ő az egyszemélyi vezetője.

(Forrás: MTI)

Ez is érdekelhet:

Kudarc a Final Fourban, de tényleg van gond a Győri Audi ETO-nál?

A Győri Audi ETO csak harmadik helyen végzett a Bajnokok Ligájában. Persze más csapatnál erre fel sem kapnánk a fejünket, itt azonban az elvárások elképesztően magasak. De vajon tényleg van gond a zöld-fehéreknél?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Stankovic annyira le akart lépni a Fraditól, hogy saját zsebből vásárolta ki magát

Számtalan sztár kimaradt Anglia bő Eb-keretéből

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés