Minden idők talán legjobb magyar női kézilabdázója befejezi a játékos-pályafutását a szezon végén.

A Győr hivatalos honlapján jelentette be Görbicz Anita visszavonulását. Azt írják, hogy:

2021 nyarán meghatározó pillanat érkezik el a Győri Audi ETO KC és magyar női kézilabdázás életében. Befejezi aktív játékoskarrierjét Görbicz Anita. A kivételes játékos nem csak a győri klub és a magyar kézilabdázás legendája, de külföldön is kevés hozzá fogható ikon található.

Görbicz Anita a visszavonulásáról a következőt mondta:

Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje. Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak. Voltak komoly kérőim, de én soha sem tudtam elképzelni, hogy máshol játsszak. Amikor a karrierem végéről volt szó Bartha Csaba elnök úr elmondta, nem kérdés, hogy számítanak rám a pályán kívül is, ami egyrészt nagyon jól esett, másrészt egybecseng az én elképzeléseimmel is. Az idei szezonban már belekóstolhattam picit egy új szerepkörbe, játékosként és edzőként is számolnak velem Győrben. De döntést kellett hoznom, hogy nyártól melyik úton indulok tovább. Egyeztetve elnök úrral abban maradtunk, hogy július 1-től sportigazgatóként segítem tovább az egyesületet.

Görbicz egész klubkarrierjét a Győrnél töltötte el, 2001-ben mutatkozott be a csapatban. 13-szoros magyar bajnok, 14 alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, a BL-ben ötször ért fel a csúcsra, kétszer volt gólkirály. Hat alkalommal választották itthon a legjobb női kézilabdázónak, 2005-ben pedig a világ legjobb kézilabdázónőjének választották.

Ez is érdekelhet:

Visszatér Győrbe a korábbi BL-győztes beálló

2019 tavaszán már játszott Győrben a román játékos, meg is nyerte a Bajnokok Ligáját.

És ezt olvastad már?
A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit
További cikkeink a témában