Igaza van, mi se nagyon tudjuk.

Persze egy labdarúgó mindig lehet jobb és jobb, de Antoine Griezmann felvetése idén határozottan logikus: az Atlético Madrid támadója szinte mindent megnyert, és csapata legjobbjai között volt minden sorozatban.

A FIFA Év játékosa-díj legjobb három jelöltjéről (Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Mohamed Szalah) a francia L’Équipe-nek nyilatkozott, ahova természetesen nem került be, ahogy Lionel Messi sem.

„Furcsa és kicsit szégyen is szerintem a döntés. Ez a FIFA díja, ugye? A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pedig világbajnokságot rendezett nyáron, amit mi nyertünk meg, de egyetlen francia játékos sincs a legjobb háromban. Meglepő.”

A 27 éves támadónak tényleg jó éve volt, a vb-címen kívül is: 33 gólt szerzett, az Atlétivel megnyerte az Európa-ligát és az európai Szuperkupát. Ennek kapcsán aztán elkerülhetetlen volt, hogy szóba kerüljön az Aranylabda is.

Természetesen gondolok rá, úgy érzem, mindig egyre közelebb kerülök hozzá. Az Aranylabda egy különleges trófea, minden játékos számára ez a csúcs, aminél nincs feljebb.

Nem gondolom, hogy igazságtalan lenne, ha soha nem nyerném meg, de kíváncsi lennék, mi mást tehetnék még érte. Trófeákat nyertem, kulcspillanatokban voltam meghatározó játékos. Hogyha összehasonlítom ezt az évet a 2016-ossal, akkor ott kellene lennem a legjobb három között. Abban az esztendőben két döntőn buktam el, és végül szerepeltem a végső listán. Ezúttal három trófeát zsebelhettem be.”

A lap arra is megkérte, nevezzen meg öt játékost, aki esélyes az Aranylabdára, de ő csak Paul Pogbát emelte ki, az ötöt túl nehéz feladatnak tartotta.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés