A Memphis Grizzlies egy hosszabbításos meccsen legyőzte a Golden State-et, ezzel pedig nyolcadikként bejutott a nyugati rájátszásba.

Az NBA idén változtatott a szezon lebonyolításán, most már a két konferencia első hat-hat helyezettje jut be a rájátszásba az alapszakasz végén, a 7-10. helyezett pedig egy minitorna keretén belül dönti el, hogy melyik két csapat folytathatja a szezont.

A Memphis–Golden State meccs arról döntött, hogy Nyugatról ki jut utolsóként be a rájátszásba, egyszerű volt a képlet: a győztes csapat folytatja a playoffban, míg a vesztesnek véget ér a szezon.

Végül egy izgalmas, szoros és hosszabbítás utáni meccsen a Memphis nyert. Steph Curry hiába hozott az egész szezon során MVP-formát és lett gólkirály, a rájátszásba nem tudta bevinni a GSW-t. Curry ezúttal is hozta az extra teljesítményét, 39 pontot dobott, de a hajrá a másik irányítóról, Ja Morantről szólt. A tavalyi évben az év újoncának választott Morant a hosszabbítás legvégén előbb egy gólpasszal, majd két nagyon fontos betöréssel döntötte el a meccset, előtte meg a csere Grayson Allen dobott be két kulcstriplát.

Összefoglaló:

A Memphis tehát ott van a rájátszásban, az első körben a nyugati első Utah Jazz lesz az ellenfele.

A címvédő Lakers is bejutott a rájátszásba:

És ezt olvastad már?
Messi 20 méterről emelte át a kapust