Az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa az elhúzódó sérüléséről, karrierje legnehezebb időszakáról és a jövőjéről is beszélt egy interjúban.

Gulácsi Péter a Nemzeti Sportnak adott interjút. A magyar kapus 2022 októberében elszakította a keresztszalagját, a felépülése azonban elhúzódott, miután a műtétje után belázasodott tíz napra, kiderült bakteriális fertőzés támadta meg a térdét, ami miatt még kétszer meg kellett műteni.

„Nehéz volt megélni, hogy újabb beavatkozásra van szükség. Négy órán keresztül altatásban, antibiotikumos vízzel öblítették át a frissen műtött térdemet, és belülről leborotválták a fertőzött szöveteket. Ezt három nappal később megismételték. Úgy toltak be a műtőbe, hogy nem tudták biztosra az orvosok, futballozhatok-e még a jövőben, vagy vége a karrieremnek. Ezt nem volt könnyű megélni lelkileg, de azt mondták utólag, óriási szerencsém volt, hogy az újonnan beépített szalagot elkerülte a fertőzés, az tulajdonképpen a karrierem biztos befejezését jelentette volna”

– emlékezett vissza Gulácsi. Aki arról is őszintén beszélt, hogy mentálisan mennyire nehéz volt számára ez az időszak:

„A fertőzés miatt rengeteg időt veszítettem. Egy komplikációmentes térdműtét után körülbelül a tizenhatodik héten már lehet futni, én október elején sérültem meg és május 15-én futhattam először. Tizenhat hét helyett hét hónap – ráadásul élsportoló vagyok, természetes volt mindig számomra, hogy tudok mozogni. Persze hogy felőrölt, amikor hetekig, hónapokig képtelen voltam erre. Ráadásul amikor azt éreztem, hogy még mindig nem jó a lábam, még mindig fáj a térdem, az nagyon megviselt, és a tavasz végén már nyomás alá helyeztem magam.”

Marco Rossi szövetségi kapitány is szóba került:

„Ha egyetlen embert kellene megneveznem, aki a legtöbbet és szerintem a legőszintébben érdeklődött felőlem, az ő. Gyakran keresett és nem azt kérdezte, miként halad a rehabilitációm, milyen a térdem, hanem azt: hogy vagyok? Hogy érzem magam lelkileg? Rengeteget számított, hogy behívott a keretbe szeptemberben, amikor még nem is játszottam mérkőzést, nagyon feltöltött, hogy ott lehettem Telkiben a srácokkal.”

A 33 éves kapus jövőjét illetően felmerült, hogy akár már télen távozhat, miután a visszatérése óta sem az RB Leipzigben, sem a válogatottban nem tudta visszaszerezni a kezdő pozícióját. Erről azt mondta, hogy jelenleg nem tartja valószínűnek, hogy télen távozik Lipcséből.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Ez is érdekelhet:

A házigazda németekkel került egy csoportba a magyar válogatott

Kisorsolták a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörét.

Különjáratokat indít a Wizz Air Németországba, az Eb-meccsekre

A meccsek időpontjaihoz igazodik, hogy aztán haza is lehessen repülni.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Ronaldót megint Messivel hergelték, furcsa, ágyéktáji mutogatással reagált

Szoboszlai Aranylabdát fog nyerni – állítja a Football Manager

További cikkeink a témában