Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gulácsi Péterrel interjút készített a Bundesliga médiacsapata, amelynek keretében a Sport TV is kérdezhetett. A magyar válogatott kapus szerint az RB Leipzig hosszú távon is a Bayern első számú kihívója lehet, de magát is értékelte.

„Az, hogy már tizenkét bajnokin nem kaptam gólt, nem csupán azt mutatja, jó kapusa van a Lipcsének, de azt is, hogy jó csapat játszik előttem. Azt, hogy ez a csapat jól is védekezik, ami nálam nagyon fontos szempont. Természetesen az a célunk, hogy az idény végén a miénk legyen a legjobb védelem, nem csupán a legtöbb kapott gól nélküli meccsek terén, de legyen a miénk a legkevesebb gólt kapó együttes is.

a miénk legyen a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzés, hogy mi kapjuk a legkevesebb gólt. Természetesen ez nem mindig lehetséges, de egy jó csapatnál ennek kell lennie a célnak” – nyilatkozta Gulácsi Péter a Sport TV kérdésére a Bundesliga médiacsapatának a Lipcse védelméről, és a védelemben betöltött szerepéről.

Aztán beszélt arról, hogy a Bayern nyakába szeretnének lihegni mostantól, sőt.

Ha megnézzük az elmúlt néhány szezont, elmondható, hogy lépésről lépésre fejlődtünk. Például két éve is jó szezont futottunk, de azt legutóbb felülmúltuk, főleg a jó BL-szereplésünknek köszönhetően. Most megint egy kicsit jobbak vagyunk, mint az előző évadban, több pontunk van például.

A saját teljesítménye is szóba került, és hogy hova rangsorolja magát a világ legjobb kapusai között:

„Mindig is mondtam, hogy nagyon nehéz összehasonlítani a kapusokat, mert az ő teljesítményük nagyban függ a csapat játékától, az általa követett stílustól, hogy a kapusnak milyen lövésekkel kell szembenéznie. Kizárólag statisztikai alapon nagyon bonyolult összevetni a kapusokat.

Azt viszont nagyon nehéz megmondani, pontosan hányadik helyen állok. A kapusokról mindenkinek más a véleménye, a nagycsapatokban sok jó kapus véd kiegyensúlyozottan és magas színvonalon. Én megpróbálom kihozni magamból a legtöbbet, és ha ennek köszönhetően előre tudok lépni ebben a rangsorban, arra megint nagyon büszke leszek.

Bővebben itt olvashatsz az interjúból.

Az RB Leipzig Bundesliga-mérkőzéseit a Sport TV közvetíti.

(Fotó: Boris Streubel/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.