Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nemi erőszakoló Kiss László szövetségi kapitány kiesése miatt nagyon aggódott a szövetség elnöke, úgy érezte, nélküle nem megy majd olyan jól Rióban. És Gyurta az edzője nélkül milyen lesz?

Az évek óta súlyos alkoholproblémákkal küzdő Széles Sándor tavaly nyáron életveszélyes állapotban került kórházba, ám azóta felépült és dolgoznak az olimpiai felkészülésen, ám most

Széles és Gyurta tizenhét éve dolgoznak együtt, Dani mindent vele ért el, és eddig mindhárom olimpiájukra, 2004-ben Athénba, 2008-ban Pekingbe és 2012-ben Londonba, együtt utaztak.

Ennek lett az eredménye egy olimpia arany és három világbajnoki cím, többek között.

Akkor mégis miért? Az állandó alkoholgondok miatt döntött így / tanácsolták neki?

A májamat ugyan életképtelennek nyilvánították, csak azt felejtették el, hogy ez az egyetlen szerv, amely egyetlen pici darabjából is képes újraépíteni önmagát, és velem is ez történt.

Akkor elvileg nem a pia miatt. Tehát?

Hogy ezek után mégis miért nem utazom Rióba, amikor teljes értékű munkát tudok végezni, és azzal is tisztában vagyok, hogy Daninak szüksége lenne rám?

és Csilla, a párom is azt mondja, nem tenne jót nekem egy hosszú repülőút. Így, ha fájó szívvel is, de itthon maradok.”

A sok maratoni futástól...

Az edzőt egyébként a 2013-as barcelonai és a 2015-ös kazanyi úszó vb-ről is haza kellett küldeni az alkohol miatt. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke azt nyilatkozta 2013-ban, hogy Széles nagyon rossz állapotban volt, elesettséget, gyengeséget tükrözött. Ennek ellenére Gyurta megnyerte a vébét. A tavalyi vb-n pedig rosszul lett és kórházba került a szakember, akkor ott Gyurta csak harmadik lett.

Most tehát Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs lesz vele, így kellene megoldania a címvédést. Bízunk benne, hogy Gyurta lelkiereje elég lesz ehhez, a felkészülése meg biztosan remekül sikerült.

(via Blikk; fotó: AFP)

Az Eb után jöhetnek a BL-selejtezők. Fogadni kéne, nem?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.