Hosszú Katinka újabb lavinát indított el, amely természetesen egyáltalán nem sodorta el a célszemélyt, vagyis Gyárfás Tamást, de most sorra állnak be mellé úszótársai. Ebből még lehet valami.

Gyárfás Tamás gyakorlatilag minden kritikát és vádat tagadott, szerinte minden rendben, kivéve az, hogy Hosszú edző-férje, Shane Tusup felbujtó és arrogáns. És persze nem mond le, miért is tenné.

"Ha mindenki lemondana, akit ösztönöznek ebben az országban, lassan már üres lenne a Parlament."

Csakhogy közben az úszótársak sorra bukkannak elő. Gyurta Dániel a 24.hu-nak nyilatkozott, és elmondta, bizony messze nincs minden a helyén a sportágban.

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben.

Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül,

és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe.

Na, gondoltuk, a két renitens felszólalása után majd szépen elcsendesedik az egész ügy, mert Gyárfás elnök úr megint szívhez szóló, könnyfakasztó sajtótájékoztatót tartott.

De Kapás Boginak nem esett meg rajta a szíve, Gyurta mellé állt, aki meg ugye Hosszú mellé. A Nemzeti Sport szerkesztőségének küldte el közleményét:

Gyurta Dániel olimpiai bajnok csapattársamhoz szeretnék csatlakozni. Sajnálatos módon valóban nincs rend a magyar úszósportban, és erről ideje nyíltan beszélnünk. Miért is gondolom ezt? Optimális esetben nekünk, versenyzőknek arra kellene koncentrálnunk, hogy teljes erővel a világversenyekre készüljünk, és csúcsformában álljunk a rajtkőre. Az elmúlt közel egy évben azonban ezen a téren valóban nem volt könnyű dolgunk. Vagy hangos belháborúk zajlottak, vagy éppen hidegháborús közegben kellett élnünk a mindennapjainkat. Bízom benne, hogy mihamarabb csak az úszásra tudunk majd koncentrálni azért, hogy országunk úszósportjának hírnevét tovább öregbítsük.

Danival együtt én is bízom abban, hogy a sportvezetésben megszületnek azok a döntések, melyek minél előbb szilárd alapokat teremtenek a nyugodt felkészülésünkhöz.

Mindez elsősorban Magyarország és a magyar úszósport érdeke."

Hogy milyen döntésekre gondolt, nem tudni pontosan, mert a bel- és a hidegháború ugye Hosszúék sara is, hiszen ők pörölnek az elnökkel és a kapitánnyal.

Hosszú Katinka felszólította a legártalmasabb tényezőt, Gyárfást, hogy mondjon le

(Fotó: MTI / Kovács Anikó)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bréking: Xavi marad a Barcelona edzője

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés