Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hosszú Katinka újabb lavinát indított el, amely természetesen egyáltalán nem sodorta el a célszemélyt, vagyis Gyárfás Tamást, de most sorra állnak be mellé úszótársai. Ebből még lehet valami.

Gyárfás Tamás gyakorlatilag minden kritikát és vádat tagadott, szerinte minden rendben, kivéve az, hogy Hosszú edző-férje, Shane Tusup felbujtó és arrogáns. És persze nem mond le, miért is tenné.

"Ha mindenki lemondana, akit ösztönöznek ebben az országban, lassan már üres lenne a Parlament."

Csakhogy közben az úszótársak sorra bukkannak elő. Gyurta Dániel a 24.hu-nak nyilatkozott, és elmondta, bizony messze nincs minden a helyén a sportágban.

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben.

és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe.

Na, gondoltuk, a két renitens felszólalása után majd szépen elcsendesedik az egész ügy, mert Gyárfás elnök úr megint szívhez szóló, könnyfakasztó sajtótájékoztatót tartott.

De Kapás Boginak nem esett meg rajta a szíve, Gyurta mellé állt, aki meg ugye Hosszú mellé. A Nemzeti Sport szerkesztőségének küldte el közleményét:

Gyurta Dániel olimpiai bajnok csapattársamhoz szeretnék csatlakozni. Sajnálatos módon valóban nincs rend a magyar úszósportban, és erről ideje nyíltan beszélnünk. Miért is gondolom ezt? Optimális esetben nekünk, versenyzőknek arra kellene koncentrálnunk, hogy teljes erővel a világversenyekre készüljünk, és csúcsformában álljunk a rajtkőre. Az elmúlt közel egy évben azonban ezen a téren valóban nem volt könnyű dolgunk. Vagy hangos belháborúk zajlottak, vagy éppen hidegháborús közegben kellett élnünk a mindennapjainkat. Bízom benne, hogy mihamarabb csak az úszásra tudunk majd koncentrálni azért, hogy országunk úszósportjának hírnevét tovább öregbítsük.

Mindez elsősorban Magyarország és a magyar úszósport érdeke."

Hogy milyen döntésekre gondolt, nem tudni pontosan, mert a bel- és a hidegháború ugye Hosszúék sara is, hiszen ők pörölnek az elnökkel és a kapitánnyal.

Hosszú Katinka felszólította a legártalmasabb tényezőt, Gyárfást, hogy mondjon le

(Fotó: MTI / Kovács Anikó)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.