Az igazán komoly izgalmak elmaradtak az NFL konferenciadöntőiben.

A Tennessee Titans előbb a címvédő Patriotsot, majd az alapszakasz-első Baltimore-t búcsúztatta a rájátszásban, Super Bowlba viszont már nem jutottak Henryék, a Chiefs túlságosan komoly kihívás volt a Titansnek.

A Kansas hátrányba került, de korántsem olyan nagyba, mint az előző körben a Texans ellen. Az első negyed végén három ponttal vezettek a vendégek, a félidőben viszont már a Chiefs volt előnyben, miután a második negyedben két TD-t szereztek Mahomsék. A vége 35–24 lett a Kansas City Chiefs javára, 50 év után ismét a Super Bowlon játszhat a csapat. Mahomes majdnem 300 passzolt yarddal és három TD passzal zárt, ráadásul egy touchdownt is futott az MVP.

Kansas City Chiefs on Twitter

SUPER BOWL BOUND FOR THE FIRST TIME IN 5️⃣0️⃣ YEARS! https://t.co/BzBXHWGvuQ


Összefoglaló (A videó átkattintással indul):

A másik konferenciadöntőben a San Francisco 49ers a Green Bay Packersszel játszott, a Packers egy félidőn át pontot sem szerzett, a 49ers közben szétfutotta a Green Bayt, nem igazán volt esélyük a sajtfejűeknek. A vége 37–20 lett, Raheem Mostert 220 yardot futott és négy TD-t szerzett. Ezzel ő lett a rájátszás történetének első játékosa, aki 200 yard felett futott és négy TD-t szerzett.

San Francisco 49ers on Twitter

THE NFC IS OURS. #BeLegendary https://t.co/zAQzUVIbud

Összefoglaló (A videó átkattintással indul):

A Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers játssza tehát az idei Super Bowlt, a döntőt február harmadikán rendezik meg, a helyszín Miami lesz.

És ezt olvastad már?
Tilos lesz a nagy-magyarországos zászlókat bevinni a válogatott meccseire
További cikkeink a témában