A legjobb angol csatárként számon tartott Harry Kane jelezte a Tottenhamnek, hogy nem marad a klubnál, írja a Sky Sports.

A 27 éves csatár már nem először kommunikálta azt a csapata vezetősége felé, hogy eligazol.

A Sky szerint Kane a Premier League-ben akar maradni, az a célja, hogy a klubváltása még az Európa-bajnokság kezdete előtt megtörténjen. Jelenleg úgy tűnik, hogy három topklub fog megküzdeni érte: a Manchester City, a Manchester United és a Chelsea.

Kane olyan csapatban akar futballozni, amely trófeákat nyer (a Tottenhammel ez nem sikerült neki), a Sky szerint a labda jelenleg a Tottenham térfelén pattog, a játékost nagyjából 120 millió fontra értékeli az angol média, és az biztos, hogy a Spurs csak úgy engedi el, ha megfelelő ajánlat érkezik. Kane szerződése 2024-ig szól, állítólag már tavaly nyáron váltani akart, de meggyőzték, adjon egy esélyt annak, hogy egy egész idényen át José Mourinhóval dolgozhasson. A Tottenham ugyan jól kezdte az idény – egy adott ponton vezette az angol bajnokságot –, később viszont visszaesett, Mourinhót pedig kirúgták. Arra pedig elég kevés az esély, hogy jövőre a BL-ben szerepeljen a londoni csapat, Kane meg mindenképp a legmagasabb szinten akar futballozni.

334 meccsen lépett pályára eddig Harry Kane a Tottenhamben, 220 gólt rúgott, kupát azonban nem nyert a csapattal. A Premier League-ben két idényben volt gólkirály, a világbajnokságon egyszer, 2018-ban.

A francia média egy hónapja azt írta, hogy a PSG is érdeklődik az angol iránt:

A PSG megkereste a Liverpool és a Tottenham csatárát is

Mivel Mbappé és Neymar sem hosszabbított még, felkészülnek mindenre.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Dél-Korea a 91. percben szerzett góllal jutott tovább