Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy nagy győzelemmel sikerült zárnia a középdöntőt a lányoknak.

Miután Norvégia a spanyolokat is hülyére verte, nagyjából semmi esélyünk nem maradt a csoport harmadik helyére se, így gyakorlatilag tét nélkül játszhattak Rasmussen tanítványai. Nem úgy Románia, nekik győzniük kellett ahhoz, hogy elődöntőbe jussanak. És elvileg jobbak is, azonban ennél nagyobb meccs kevés van, ami azért motiváló.

Ennek megfelelően kezdődött a presztízscsata, a románok megléptek, de volt tartása Kovacsicséknak, a szünetre visszajöttek ikszre. A második félidőben pedig újabb energiákat mozgósítottak a magyar lányok, és elléptek öt góllal, Kiss Éva beállt és mindent megfogott. De Neaguék nem hagyták, összeszedték magukat és visszakapaszkodtak megint egálra. A világ legjobb játékosa, Neagu azonban nagyot esett Planéta mellett, a jobb térde kifordult, végül hordágyon hagyta el a pályát.

Ezzel a ziccerrel éltek is a lányok, és 31–29-re behúzták a Románia elleni rangadót, így két vereség mellett négy győzelemmel fejezte be a válogatott az Eb-t. Azt még nem tudjuk, ez hányadik helyet ér, viszont az elképzelhető, hogy a norvégoknak kikapartunk egy elődöntőt.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő

Magyarország–Románia 31–29

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.