Jó az irány?

Szerető Krisztofer a Stoke-ot hagyta ott a Fradi kedvéért, most egy újabb magyar tehetség költözik haza:

Schön Szabolcs az Ajaxból igazolt az NB I-be, az MTK Budapest hosszútávú szerződést kötött vele.

A fiatal támadó a Honvédtól került Amszterdamba 2017-ben.

Persze nem elsősorban az előrelépés volt a cél, mindkettőnek mennie kellett: a 18 éves Schönnek eredetileg 2019 júniusában járt volna le szerződése az Ajaxnál, azonban ezt a múlt héten közös megegyezéssel felbontották, így az MTK ingyen szerezte meg.

A szélső az elitkörbe jutott magyar U19-es válogatott alapemberre volt, az Ajax színeiben pedig az ifi BL-ben is pályára lépett. Schön a szerződés aláírását követően elmondta, hogy egy 18 éves focistánál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során.

Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója így nyilatkozott a transzferről:

„Szabolccsal már az ősz közepe óta kapcsolatban álltunk. Az MTK Budapest célja az, hogy olyan tehetséges magyar fiatalok is futballozzanak a keretben, akiknél reális esély van az NB I-es, majd a nemzetközi karrierre. Elsősorban a saját akadémiai képzésünkre alapozunk, de nyilván vannak olyan esetek, amikor szívesen igazolunk már felnőtt korba érő játékost. Fontos, hogy nem garantált játéklehetőséget kínálunk, hanem esélyt a játéklehetőségre, ami egy fiatal labdarúgónál mindennél többet ér a felnőtt labdarúgásba való belépéskor.

Az MTK egyébként néhány napja adta el Schäfer Andrást az olasz elsőosztályú Genoának egymillió euróért.

És ezt olvastad már?
Az újabb bravúr nem jött össze, az Európa-bajnoktól kikapott a magyar válogatott