Túlzás nélkül a tegnapi nap bombahíre, hogy 12 európai topklub megalapítja az európai Szuperligát. Összeszedtük, hogy eddig mit lehet tudni a lebonyolításról.

Hat angol (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham), három spanyol (Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid) és három olasz (AC Milan, Inter, Juventus) csapat állt össze egyelőre, és megalapítja az európai Szuperligát. A mezőny még nem végleges, a hírek szerint a Bayern München, az RB Leipzig és a Porto is csatlakozhat, de velük kapcsolatosan egyelőre semmi konkrétum nincs, ahogy egyetlen francia klub sem lépett még be.

A hírre rögtön reagált az UEFA és a FIFA, mindkét szervezet eltiltással, büntetéssel fenyegetőzik, vagyis hosszú és nem túl szép történet elején állunk, és rengeteg dolog képlékeny jelenleg.

Ha viszont lesz európai Szuperliga, akkor az eddig ismert információk szerint a következőképp fog kinézni a lebonyolítás:

  • 20 csapat fog szerepelni a Szuperligában, 15 alapító (ebből egyelőre 12 ismert), a maradék öt pedig fel/bejutással kerülhetne be az elitbe.
  • Hét közben rendeznék meg a meccseket, hétvégén minden csapat a saját bajnokságában szerepelne továbbra is.
  • Augusztusban indulhat a Szuperliga, két csoportra osztják a csapatokat, oda-visszavágós alapon fognak egymás ellen játszani. A csoportok első három helyezettje automatikusan bejut a negyeddöntőbe. A negyedik és az ötödik helyezettek egy kétmeccses párharcban döntik el, hogy még melyik két csapat jut be a negyeddöntőbe.
  • A negyeddöntők és az elődöntők is oda-visszavágós alapon kerülnek majd megrendezésre májusban, a döntő viszont már egymeccses lesz.

Egyelőre tehát ezek az információk ismertek, de a nap folyamán biztosan jönnek még részletek a klubok, az UEFA és a FIFA részéről is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés