A Manchester United korábbi védője, jelenleg tévés szakértőként dolgozó Gary Neville kiborult az európai Szuperliga ötletének hallatán.

A hétvége sportsztorija, hogy 12 európai topklub megállapodott egymással abban, hogy kilépnek az UEFA égisze alól és megalapítják a saját topligájukat. Hat angol (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham), három spanyol (Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid) és három olasz (AC Milan, Inter, Juventus) csapat állt össze, német és francia részről nem volt erre igény. A hír megjelenése után nem sokkal jött az UEFA reakciója is. Itt írtunk erről bővebben:

A Szuperliga ötlete a legtöbb drukkert, szakértőt felháborította, ezek közé tartozik Gary Neville is:

„40 éve vagyok Manchester United-szurkoló, de jelenleg undorodom a Unitedtől és a Liverpooltól. A Pool a You’ll Never Walk Alone szlogent használja, úgy tesznek, mintha a szurkolók klubja lennének. A Manchester Unitedet 100 éve munkások alapították, és most egy olyan bajnokságba akarnak belépni, ahonnan nem lehet kiesni. Vissza kell szereznünk a klubok feletti hatalmat ebben az országban, és ebbe beletartozik az én klubom is. Egyszerű kapzsiság ez, semmi köze a futballhoz. 100 éves története van ebben az országban a focinak, a szurkolókat meg kell védenünk.

Nem vagyok az ellen, hogy pénz legyen a futballban, de ragaszkodom a tiszta versenyhez. Ha a Leicester bajnok lesz, akkor indulhasson a Bajnokok Ligájában. Jelenleg a Man. United nincs a BL-ben, az Arsenal nincs a BL-ben.”

Neville szerint azonnali szankciókra van szükség, pontokat vonna le attól a hat angol klubtól, amely beleegyezett a Szuperligába való belépésbe és pénzbüntetéssel sújtaná a csapatokat.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés