A hollandok a világbajnoki címvédő franciákat is legyőzték, így akár csoportelsők is lehetnek.

Ez a holland válogatott ismét olyan látványt nyújtott, amit egy Hollandiától megszoktunk korábban. Összeállt egy csapat, amely visszatérhet, sőt talán már vissza is tért a világ élvonalába, elvégre a franciák 2–0-s legyőzése előtt meg a németeket mosták le.

Apropó, Németország! Miután a hollandok Franciaországot is legyőzték, a németek kiestek az A-csoportból a B-be. Komoly mélyrepülésben vannak.

A franciák meg idén másodszor kaptak ki, szerencséjükre a fontosabb sorozatban nem, így világbajnokként nézhettek bele ebbe a sima vereségbe. Ronald Koeman csapata remekül játszott, ha igazi tétmeccseken is ilyen jók lesznek, akkor a legközelebbi nagy torna már nem nélkülük zajlik majd.

Ismét vannak ígéretes fiatalok, akik gyorsak, dinamikusak, ügyesek (DumfriesBergwijn), akadnak újjászületők (Depay, Babel), és van néhány ritka futballintelligenciával rendelkező focistájuk (Wijnaldum, Van Dijk, De Ligt) és van Frenkie de Jong, aki kivételes tudású labdarúgó, nem véletlenül akar érte egy vagyont fizetni a Barcelona és a Man. City.

Georginio Wijnaldum szerzett vezetést:

A végeredményt Memphis Depay állította be tizenegyesből:

Hollandia–Franciaország 2–0

(Fotó: Peter Lous/Soccrates/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ibrahimovic pezsgővel és szivarral ünnepelte a Milan bajnoki címét