Az Olasz Kupában milánói derbit rendeztek, és nem is telt el feszültség nélkül a meccs. Az Inter győzelmével véget ért kupatalálkozón a két hatalmat termetű csatár, Zlatan Ibrahimovic és Romelu Lukaku akaszkodott össze.

Komoly trash talk mehetett Ibrahimovic részéről, mert a belga óriási rendkívűl pipa lett. Volt ott ordibálás, homloktámasztás, kis híján tömegbunyó, majd az AC Milan és az Internazionale csatára is kapott egy-egy sárgát.

Ibra a másodikat is megkapta, a kiállítás pedig automatikus eltiltással jár, de az ügynek itt nincs vége: Lukaku rasszizmussal vádolja Zlatant, aki azonnal tagadta a Twitteren, szerint Ibra világába nem fér bele a megkülönböztetés, de ettől még vizsgálódnak. Ha mégis rasszista dolgokat vágott a belga fejéhez, akár tíz meccsre is eltilthatják, írja a Football Italia.

Az ominózus mondat állítólag így szólt: „Go do your voodoo shit!” Ez a vudu szar azért lehet életszerű, mert Lukaku édesanyjának többször is volt már jelenése vudu orvosnál, viszont elég általános, nem valószínű, hogy ráhúzzák a rasszizmust.

Emellett azt is mondta Lukakunak, elvileg, hogy „kis szamár”, ez pedig egy olyan brit kifejezés, amelyet alacsonyabb képességű játékosokra használnak egymás között. Márpedig Ibra Manchesterből jól ismeri a belgát és már akkor is szívta a vérét a viszonylag gyenge első labdaérintése miatt.

Egymást szidta Ibrahimovic és Lukaku, majdnem összeverekedtek a pályán

A két csatármonstrum percekig dumált egymásnak, és fizikai kontant is volt.

(Fotó: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

Öt válogatott, amely meglepetést okozhat az Eb-n

A WhoScored szerint Magyarország az utolsó helyen végez az Eb-csoportjában

További cikkeink a témában