Portugália még akár ki is eshetett volna, de ehhez Irántól kellett volna nagyon kikapni. Ez persze nem volt reális. De közel volt.

Portugália és Spanyolország ikszelt egymással a nyitómeccsen, utána mindkét válogatott nyert, így 4-4 ponttal várták az utolsó fordulót. De Iránnal is van három, mivel legyőzte Marokkót.

Santos mester változtatott, 4-3-3-mal küldte pályára csapatát, Ronaldo kikerült a szélre, André Silva volt a center, Quaresma pedig a másik szélről indult.

Jól is kezdtek az Európa-bajnokok, azonban Irán bírta a nyomást, sőt néhány pofás kontrával megzavarta a nem épp gyors portugál védelmet. Mondjuk olykor a saját védelmüket is, volt ott meg nem értés és kiejtett labda is. Látszott, hogy az iráni védelem be volt rezelve Ronaldótól.

Pedig nem tőle kellett volna, hanem Quaresmától, annak is a jobb külsőjétől. Ismét megvillantotta csodafegyverét, a védjegyét, óriási gólt rúgott küllővel a hosszúba. A félidő utolsó percében. 0–1

A második félidőben Ronaldo lett a főszereplő, felrúgták a tizenhatosnál, a videózás után pedig tizenegyest adott a játékvezető. A jogos büntetőt viszont CR kihagyta, Beiranvand viszonylag könnyedén védte, épphogy kipattant a kezéből.

Ezzel ő lett az első portugál játékos, aki világbajnokságon tizenegyest hagyott ki.

MisterChip (Alexis) on Twitter

IRN 0-1 #POR (53') #Rusia2018 - Cristiano Ronaldo #POR es el PRIMER jugador portugués que falla un penalti en TODA la historia de la Copa del Mundo.

Egyébként az előző 14-ből hatot hagyott ki.

101 Great Goals on Twitter

Cristiano Ronaldo has now missed 6 of the 14 penalties he has taken for Portugal (42%). Wasteful. https://t.co/CxfSHVqdtk

Majd jöttek a furcsa ítéletek: Quaresma törlesztett az iráni védőn, semmi, Ronaldo könyökkel csinált magának helyet, ami végül meg is nézett a játékvezető, de addig videóztak, amíg végül sárga lett belőle. Egy kiállítás azt jelentette volna, hogy a nyolcaddöntőben nem játszhatott volna. A mozdulat megvolt, durvának nem mondanánk, végül is nem lehetett könnyű döntés. De a sárga azt jelenti, hogy valami volt. Ha volt, akkor az ütés volt.

Irán aztán csak nem hagyta magát, egy másik kivideózott, könnyű síppal befújt (vagyis meglehetősen érthetetlen) tizenegyes után egyenlített, Karim Ansarifard bevágta. 1–1

És a 95. percben még ziccerbe is került, de elkapkodta az iráni csatár és az oldalhálóba vágta. Az Eb-győztes néhány centire volt a kieséstől, mivel a másik meccsen Spanyolország a végén egyenlített.

B-csoport, 3. forduló

Irán–Portugália 1–1 (0–1)

(Fotó: Jan Kruger/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, milyen sportágat űznek a brazil kettőben