Kyrie Irving mostanában szenzációs. Ha játszik.

A Brooklyn Nets irányítója csak csapata idegenbeli meccsein léphet pályára, mert úgy döntött, hogy koronavírus ellen nem oltatja be magát, így Brooklynban nem léphet pályára a helyi szabályok értelmében. Irving az NBA egyik megosztó alakja, szenzációs kosárlabdázó, igazi labdazsonglőr, de a megítélése nem a legpozitívabb részben a pályán kívüli dolgai miatt, ilyen például a laposföldes nyilatkozata.

Ha játszik, és ha elemében van, akkor az egyik legszórakoztatóbb kosárlabdázó a világon, és mostanában ezt az arcát mutatja.

Néhány napja a Charlotte ellen dobott 50 pontot, legutóbb pedig még azt is felülmúlta, az Orlando ellen 60 pontig jutott, ennyit még egyetlen Nets-játékos sem dobott korábban.

Ráadásul mindezt viszonylag könnyedén tette. A félidőben 41 pontnál járt, ennyi pontot az első félidőben legutóbb Kobe Bryant dobott 2003-ban. A 31 dobásából végül 20 bement, ami kiemelkedő, ahogy a nyolc bedobott triplája is, büntetőből pedig csak egyszer rontott.

Előző nap a Minnesota centere, Karl-Anthony Towns hozott 60 pontos meccset, 62 év után először fordult elő, hogy két játékos egymás utáni játéknapon szerzett 60 pontot az NBA-ben.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az AC Milanhoz hasonlította a Fradit az ír edző