Roger Federer négy játszmában kikapott, így nem jutott a US Openen a legjobb nyolc közé.

Federer a világranglista 55. ausztrál John Millmannel játszott, jól kezdett, különösebb gond nélkül megnyerte az első szettet. A második játszmában is breakelőnybe került a svájci, vagyis elég közel került a 2–0-hoz, Millman azonban fordított, nagy csatában övé lett a szett.

A harmadik és negyedik játszma rövidítésben dőlt el, meglepetésre Federer mindkettőt bukta, így már a 16 között kiesett az év utolsó Grand Slam tornáján. A svájci borzasztóan sokat (76 ki nem kényszerített hiba) rontott, aminek az eredménye az lett, hogy pályafutása során először kapott ki olyan teniszezőtől a US Openen, aki nincs a top50-ben a világranglistán.

A meccslabda:

ITF on Twitter

Roger Federer is out of the #USOpen 😮😮😮 Aussie John Millman scores a huge upset, winning 36 75 76 76 It's only the 2nd time in his last 14 appearances that Federer hasn't made the quarterfinals in New York 🎥 @usopen https://t.co/oxJ0e0Nc2V


Millman karrierje során először játszik majd Grand Slam negyeddöntőt, ellenfele Djokovic lesz. A nyolc között még Nadal–Thiem, Del Potro–Isner és Cilic–Nisikori meccs lesz.

 

És ezt olvastad már?
Nem jutott elődöntőbe a férfi vízilabda-válogatott a hazai vb-n