Nem kis meglepetésre már az NBA rájátszásának első körében kiesett az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks, miután a Miami Heat 4–1-re elsöpörte. A kiesés után a görögöt faggatták az újságírók, ami nem tetszett neki.

A 2021-es bajnok és a döntő MVP-je, Janisz Adetokunbo (angol nyelven Giannis Antetokounmpo) kissé frusztrált volt a korai búcsú után, de a jelek szerint nem a kiesés miatt, hanem inkább azért, mert szembesítik vele. A Görög Szörnyet arról faggatta a The Athletic riportere, Eric Nehm, hogy kudarcnak számít-e a csapat számára ez az elsőkörös kiesés.

Erre az esetleges kudarccal kapcsolatban Michael Jordannel példálózott a görög kosárlabdázó. Érdekes.

Ó, Istenem...” – fogta a fejét a kérdés után Janisz.

„Tavaly ugyanezt a kérdést tetted fel nekem, Eric. Minden évben előléptetnek téged a munkádban? Nem. Szóval akkor minden éved kudarc a munkában? Igen vagy nem? Nem.

Minden évben azért dolgozol, hogy előrelépj valamiben, egy célért, legyen az akár egy előléptetés, hogy gondoskodni tudj a családodról, vagy hogy felújítsd a házad, vagy vigyázz a szüleidre. Te ezekért a célokért dolgozol. Ez nem egy kudarc! Ezek lépések a siker felé.

Michael Jordan 15 évig játszott, hatszor lett bajnok, tehát a másik kilenc év kudarc volt számára?

Ez egy rossz kérdés. A sportban nincs kudarc. Vannak jó napok, vannak rossz napok. Van, amikor sikeres lehetsz, van, amikor nem. Erről szól a sport. Nem mindig nyersz. Mások is nyerni fognak. Idén valaki más fog nyerni. Egyszerű a dolog.

Jövőre visszatérünk, és megpróbálunk jobbak lenni. Remélhetőleg sikerül bajnokságot nyernünk. 50 év, 1971-től 2021-ig, amikor nem nyertük meg a bajnokságot. 50 év kudarc volt? Nem, nem volt. Lépések voltak a siker felé. Aztán meg tudtunk nyerni egyet, remélhetőleg sikerül még egyet nyernünk.

Elnézést, nem akartam ezt személyessé tenni. Mert tavaly is feltetted nekem ugyanezt a kérdést, és nem voltam elég józan ahhoz, hogy válaszoljak. De emlékszem rá.”

Kinek van igaza? Tényleg nem kudarc alapszakaszgyőztesként kiesni a 8. helyezett ellen az első körben? Vagy a sportban nincs kudarc?

A Janisz-sztori:

A srác a szegénynegyedből, aki az NBA új királya lett

Az eddig is filmszerű sztori ma hajnalban csúcsosodott ki. Nem mindennapi a története az NBA kétszeres MVP-jének és most már egyszeres bajnokának.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában